donderdag 28 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

KUBO en Rijk Zwaan koplopers Hillenraad

KUBO en Rijk Zwaan koplopers Hillenraad

Kassenbouwer KUBO is de nieuwe nummer 1 van de Hillenraad 100. De Westlandse Kassenbouwer liet afgelopen vrijdag tijdens het Hortigala Koppert Biological Systems en Royal Brinkman achter zich. Rijk Zwaan nam voor de zesde keer de trofee in ontvangst voor de koppositie in de Hillenraad 500+, de buitencategorie voor bedrijven met een omzet van meer dan € 500 miljoen óf meer dan duizend medewerkers in Nederland. Een mooie, tweede plaats was in de buitencategorie voor Syngenta Seeds en een derde voor Dutch Flower Group.

foto: Hillenraad 100

In de Haagse Ridderzaal nam CEO Wouter Kuiper van KUBO de hoofdprijs in ontvangst vanwege de snelle groei van de activiteiten en vanwege de technologische innovaties. Daarnaast ontving de kassenbouwer ook nog eens de themaprijs Beste technologiebedrijf. De themaprijs familiebedrijf werd dit jaar uitgereikt aan Royal Brinkman.

Volgens Hillenraad-directeur Martien Penning is de eerste plaats voor KUBO tekenend voor de opkomst van technologiebedrijven in de tuinbouwranglijst, die ten koste is gegaan van de positionering van teeltbedrijven in de Hillenraad 100. In de Hillenraad 100 zijn dit jaar 13 nieuwkomers te vinden, voornamelijk technologiebedrijven. Geneticabedrijven maken een pas op de plaats en ook staat er druk op de posities van telers en handelsbedrijven. De hoogstgenoteerde sierteler vinden we terug op de negende plaats van de lijst; Bunnik Plants.

Opvallend is te noemen dat de themaprijs Beste technologiebedrijf gesponsord wordt door NPM Capital, een investeringsmaatschappij van SHV van de steenrijke familie Fentener van Vlissingen, die hiermee interesse in de tuinbouwsector laat zien. NPM Capital zou met twee bedrijven uit de Hillenraad100 in ver gevorderde gesprekken zijn over overname van aandelen. Welke bedrijven dat zijn wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

 

 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 04-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS