donderdag 16 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Glastuinbouwer die bedrijf verkocht, voelt zich bedrogen door gemeente Westland

Glastuinbouwer die bedrijf verkocht, voelt zich bedrogen door gemeente Westland

Glastuinbouwer D. Buitelaar stond maandag recht tegenover de gemeente Westland in een zaak bij de Raad van State. De Lierenaar verkocht zijn glastuinbouwbedrijf aan de Noordlierweg aan SK Roses, met een toezegging van twee wethouders dat hij mocht blijven wonen in het huis waar hij geboren en getogen is. Deze toezegging trok de gemeente echter na de verkoop weer in.

De twee wethouders hebben in een brief toegezegd dat het huis van Buitelaar een woonbestemming kon krijgen, maar opeens wilde de gemeente dat niet meer omdat het perceel groter is dan 1000 m2, zo schrijft AD. Het gaat om een overschrijding van 80 tot 90 m2. Verder wees de gemeentewoordvoerder op het bezwaar van LTO Glaskracht, die geen door glastuinbouwbedrijven ingebouwde woningen van ex-tuinbouwers zou willen.

Volgens de raadsman van Buitelaar en glastuinbouwmakelaar R. van Kester gebruikt de gemeente die 80 m2 als stok om mee te slaan. ,,Er zijn voldoende voorbeelden in de gemeente dat b en w akkoord zijn gegaan met woonpercelen die groter zijn dan 1000 m2. Dus die norm is echt niet heilig. De gemeente stelt zich buitengewoon onbetrouwbaar op door eerst Buitelaar aan te sporen zo snel mogelijk in te stemmen met het reconstructieplan van SK Roses. Buitelaar werkte alleen mee omdat hij de toezegging kreeg dat hij daar kon blijven wonen. Anders had hij nooit zijn bedrijf en woning aan SK Roses verkocht”, aldus de raadsman van Buitelaar tijdens de zitting.

Lees hier verder


12-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS