donderdag 16 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Gelderland sluit, na Utrecht, Overijssel en Noord-Brabant, ook aan bij Stichting Steenbreek

Gelderland sluit, na Utrecht, Overijssel en Noord-Brabant, ook aan bij Stichting Steenbreek

Provincie Gelderland sluit zich aan bij Stichting Steenbreek. Hiermee is het na Overijssel, Noord-Brabant en Utrecht de vierde provincie die meedoet aan deze landelijke campagne van de stichting die mensen stimuleert om op een laagdrempelige manier hun eigen woonomgeving te ‘vergroenen’.

In Nederland zijn al zo’n 130 gemeenten actief om samen met inwoners en andere betrokkenen de leefomgeving te vergroenen. De directe betrokkenheid van mensen is de kracht van de campagne. Voor de provincie Gelderland reden om zich aan te sluiten en om meer gemeenten binnen haar provinciegrenzen te stimuleren aan te haken. Opvallend is te noemen dat nog geen van de randstedelijke provincie's deelneemt aan de stichting, hoewel er wel veel gemeenten uit deze provincies deelnemen, waaronder Westland, Den Haag, Rotterdam, diverse gemeenten in de bollenstreek, rond Haarlem en in de regio Alkmaar.

Operatie Steenbreek is in 2015 opgericht om concreet actie te kunnen voeren tegen de trend om particuliere tuinen te verharden. De kiem van de actie lag een jaar eerder in een discussie in Wageningen, waar werd nagedacht over de mogelijke negatieve effecten van de verstening op de stedelijke natuur. Sinds januari 2019 is Stichting Operatie Steenbreek gefuseerd met Stichting Entente Florale Nederland en verder gegaan onder de naam Stichting Steenbreek.

Landelijk organiseert de stichting diverse activiteiten voor zowel de professional als voor betrokken bestuurders, ambtenaren van gemeenten, provincies, Rijk en waterschappen, zoals Nationale Groendag, workshops, kennisdagen alsmede informatieverspreiding via digitale en papieren kanalen.

 

 


Leandra de Boef | 15-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS