vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

CAO-overleg glastuinbouw stroef van start

CAO-overleg glastuinbouw stroef van start

FNV Agrarisch Groen blijft ook na 5 december bij zijn standpunt. De vakbond start geen onderhandelingen als er geen beter totaal bod van de werkgeversorganisaties komt. Enkel een nieuw loonbod is voor de vakbond niet genoeg om op 13 januari 2020 alsnog in onderhandeling te gaan. De sociale partners hebben 5 december voorstellen ingediend en teogelicht. Wat betreft de werkgeversorganisaties een normale start van de onderhandelingen, maar wat betreft de vakbond ligt dit anders. 

Tijdens de bijeenkomst op 5 december bood de vakbond de eerder aangekondigde petitie aan, waarmee de leden laten zien dat ze een fatsoenlijke cao willen, zonder verslechteringen en met een goede loonontwikkeling. En dus niet de inzet van de werkgevers die volgens FNV bestuurder Sander Martens neerkomen géén loonsverhoging en twaalf verslechteringen in de CAO. FNV zet in op 5% loonsverhoging, het mogelijk maken van vroegpensioen voor zware beroepen en de toepassing van één fatsoenlijk loongebouw.


06-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS