maandag 25 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Roos in januari 2020 op Bloemenagenda

Roos in januari 2020 op Bloemenagenda

De bloem met de meest romantische reputatie onder de bloemen staat in januari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Als het symbool van de liefde is de roos de meest geproduceerde en geliefde snijbloem ter wereld. Een snijbloem waarvan bovendien ieder jaar weer nieuwe variëteiten op de markt komen. De roos verovert zo niet alleen harten, maar ook donkere winterdagen met haar kleuren en vormen. 

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2020. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, gericht op de groenbranche.

Oorspronkelijk komt de roos uit de gematigde streken van landen op het noordelijk halfrond, maar dat is inmiddels veranderd. Sinds een paar jaar worden rozen ook volop geproduceerd in Ecuador en in Afrikaanse landen zoals Kenia of Ethiopië, soms zelf op hoogten van 2.000 – 3.000 meter.

Met een aanbod van 600 variëteiten valt er in het rozenassortiment genoeg te kiezen, en jaarlijks komen er nieuwe introducties bij. Er zijn grootbloemige, kleinbloemige of trosrozen in alle kleuren van de regenboog. Traditioneel zijn rood en wit de belangrijkste kleuren, maar kijk niet op van bruin, peach, dieppaars, tweekleurige of zelfs met kleur behandelde rozen. Ook zien we bloemvormen met groene harten, sterk geurende rozen of op pioenroos lijkende rozen.

bron: Mooiwatbloemendoen


10-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS