zaterdag 8 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Plantenkwekerij Gitzels bundelt alle activiteiten in glastuinbouwgebied Het Grootslag

Plantenkwekerij Gitzels bundelt alle activiteiten in glastuinbouwgebied Het Grootslag

Plantenkwekerij Gitzels brengt haar activiteiten samen in glastuinbouwgebied Het Grootslag in het Noord-Hollandse Andijk/ Wervershoof. Het bedrijf investeert 7 miljoen euro in de nieuwbouw in het glastuinbouwgebied. In Het Grootslag wordt een verouderde gerbera-kwekerij gesloopt, waardoor ruimte ontstaat om de nieuwbouw te realiseren. Deze wordt ingericht voor biologische teelt onder SKAL-licentie en aangesloten op het warmtenet, dat gevoed wordt met aardwarmte.

De verouderde teeltlocatie van Gitzels in Hem wordt gesloopt. “We kunnen de verouderde vestiging van 17.000m2 in Hem slopen dankzij de POP3 verplaatsingssubsidie van de provincie Noord-Holland," legt William Gitzels uit. De vestiging is gelegen in landelijk gebied, aangrenzend aan een weidevogelleefgebied. "Het is een vestiging zonder goede riolering, internetaansluiting met een ontsluiting die te wensen over laat," vervolgd Gitzels. De verplaatsingssubsidie stelt het bedrijf in staat om de bedrijfsactiviteiten te concentreren bij de hoofdvestiging in Het Grootslag. De achterliggende verouderde gerbera-kwekerij van circa 36.000m2 maakt plaats voor een nieuwe moderne kas, aangrenzend aan de huidige kassen.

Plantenkwekerij Gitzels is gespecialiseerd in de opkweek van uitgangsmateriaal voor koolgewassen, bestemd voor de professionele vollegrondsgroentetelers. In de afgelopen 30 jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een kleine, veelzijdige plantenkweker tot één van de markleiders van Nederland voor de levering van koolplanten. Vandaag de dag teelt Plantenkwekerij Gitzels jaarlijks 135 miljoen van deze jonge planten, waarmee het bedrijf een marktaandeel bezit van circa 75 procent regionaal en 35 procent landelijk.

Naast de opkweek van koolgewassen, levert Plantenkwekerij Gitzels diensten voor zaad- en veredelingsbedrijven onder de naam ‘Breeding Services’. Gelegen in het centrum van de Seed Valley is Breeding Services de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke nevenactiviteit. Tot het klantenbestand behoren gerenommeerde bedrijven als Enza Zaden, Incotec, Bejo Zaden, Syngenta, Bayer en nog een twintigtal andere veredelingsbedrijven.


Leandra de Boef | 11-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS