donderdag 28 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

De 5 vragen aan... Simone van Oene

De 5 vragen aan... Simone van Oene

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Hallo iedereen, mijn naam is Simone van Oene. Ik ben geboren in Brazilië. In de stad Holambra, een Nederlands dorp in de staat van São Paulo. Met onze wortels in de Nederlandse cultuur hebben we de groene vingers geërfd. Dit in combinatie met het goede weer in Brazilië heeft van onze stad een nationale en internationale referentie gemaakt in de bloemen- en plantenmarkt, met een prominente toekomst. Mijn familie heeft een Kalanchoë kwekerij in Holambra, waar ik ben opgegroeid en voor het eerst in contact kwam met de prachtige bloemen- en plantenwereld.

Toen ik 18 jaar oud was, besloot ik Landbouwtechniek te gaan studeren om meer te weten te komen over de teelt van planten en de technologie van de productie.
Nadat ik in 2017 afstudeerde aan de universiteit, wist ik dat ik nog steeds niet klaar was om me bezig te houden met het bedrijf van mijn familie. Dus besloot ik om in 2019 naar Nederland te gaan om meer te leren over marketing en communicatie. In april ben ik bij het marketingteam van Dümmen Orange gekomen en sindsdien duik ik in de uitdagende en spannende wereld van marketing.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het werken met Marketing bij Dümmen Orange is een zeer interessante ervaring. Het is een gepassioneerd, nieuw en innovatief bedrijf. Ik heb er de vrijheid om uit te zoeken wat voor soort professional ik wil worden, en terwijl ik me ontwikkel, heb ik begeleiding van aardige mensen met verschillende achtergronden en professionele ervaringen. Tegelijkertijd houd ik me met mijn team bezig met marketingprojecten en kan ik ook deelnemen aan andere projecten met ideen, opmerkingen, waarvan sommige goed en andere minder goed zijn. Deze manier van brainstormen en de flexibiliteit is erg leuk en maakt de omgeving van het werk gezellig!

De 5 vragen aan Simone van Oene

Wat me tot nu toe in de marketingwereld opgevallen is, is dat we in het meest verbonden tijdperk leven, waar informatie zo ontzettend makkelijk te vinden is. Het is makkelijk om mensen te bereiken. In feite is het te makkelijk. Je kunt met gemak talloze groepen bereiken die niet echt je klanten zijn. Het moeilijkste deel is het identificeren en verbinden met de mensen die gemotiveerd zullen zijn om jouw product te kopen en misschien wel jouw merkambassadeurs te worden. In de bloemenwereld vind ik het echter nog uitdagender, omdat het niet in de "inkooplijst" van mensen staat en omdat we moeten beginnen met het bereiken van de jonge mensen om ze in toekomstige klanten te veranderen. We moeten de trends bijhouden, zoals duurzaamheid, technologie en connectiviteit. Social-media is bijvoorbeeld een krachtig middel geworden om je product in de wereld te positioneren, maar ook hoe je wilt dat er naar je bedrijf gekeken wordt. "Wie je bent' is belangrijker geworden dan “wat je doet”. Ik zou pagina’s vol kunnen schrijven met van alles wat ik leer in de wereld van marketing en communicatie, maar als ik het in drie woorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: Dynamisch, omdat marketing voortdurend verandert en zo anders is over de hele wereld. Authentiek, moet je zijn in een wereld vol informatie. En ten slotte: onverwacht, het antwoord is soms eenvoudiger dan we weten, dat is wat marketing zo bijzonder maakt.

 

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik blijf op de hoogte van wat er in mijn land gebeurt. Tegenwoordig is het steeds moeilijker om echte goede bronnen te vinden van wat er aan de andere kant van de oceaan gebeurt, niet alleen in Brazilië maar ook en andere landen in Zuid-Amerika. Maar tegelijkertijd is het makkelijk om nep nieuws te vinden. Het echte nieuws is er ook. Je hoeft er alleen maar naar te zoeken en te vertrouwen op de mening van de mensen die elke dag in die realiteit leven om je te vertellen over de waarheid van de bron!

Ik lees ook graag wat er in de tuinbouwwereld gebeurt. Het nieuws over de technologie trekt mijn aandacht! De moderne productie, nieuwe technologieën met biologische controle die de productie efficiënter maken en minder schadelijk zijn voor het milieu en de mensen die dagelijks met het gewas werken. Ook wat er nieuw is in de tuinbouwwereld voor slimme marketing en commerciële strategieën is altijd leuk om te lezen!

 

Ik heb een persoonlijk doel om altijd positief nieuws over onze wereld te vinden! We worden dagelijks gebombardeerd met negatief nieuws over wat er misgaat. Maar er gebeuren ook goede dingen! We moeten ze ook vinden en lezen om onszelf positief te houden en te weten dat er ook echt mensen zijn die dagelijks vechten en erin slagen om goede dingen te doen. Het enige wat we moeten doen is het delen!

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Omdat ik uit de bloemensector kom, denk ik dat we meer tijd en geld moeten investeren om onze mooie sector wereldwijd te promoten! Wat gebeurt er in de moderne markt zoals Europa, maar ook wat er gebeurt in opkomende markten zoals in Brazilië.
We hebben zo’n mooie verhaal! En de consumenten willen er meer over weten. Het gaat niet alleen om bloemen, het gaat ook om alle processen en mensen die daarbij betrokken zijn.

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ga deelnemen aan de Santa Run in Naaldwijk! Ik wens iedereen een prettig weekend.
 

Bron: www.Floranews.com
13-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS