vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Nieuwe duurzame productielocatie van Florensis in Dinteloord ingewijd

Nieuwe duurzame productielocatie van Florensis in Dinteloord ingewijd

De laatste fases van de nieuwe high-tech productielocatie van Florensis Dinteloord zijn opgeleverd. De productiekas van 60.000 m2, de geconditioneerde bedrijfshal van 5.000 m2 en de kantoorruimtes zijn klaar voor gebruik. Voor de officiële aftrap heeft het directieteam zelf de mouwen opgestroopt en de eerste trays met Calocephalus stekken in de kas geplaatst. De komende weken worden de kas steeds verder volgezet met trays. De officiële opening van Florensis Dinteloord vindt plaats in 2020.

De 60.000m² kas bestaat uit 15.000 m2 cabriokas en 45.000 m2 Venlokas. De moderne bedrijfshal is geïsoleerd, voorzien van slimme klimaatsturing en het dak is uitgerust met 1.320 zonnepanelen. In de geconditioneerde hal staan 3 straten met totaal 18 steksteekrobots opgesteld. De steksteekrobots zijn verhuisd vanuit hoofdkantoor Hendrik-Ido-Ambacht en uitgebreid met 6 extra robots. 

Adriaan Vonk, Director Domestic Production bij Florensis is trots op het resultaat in Dinteloord. “Florensis groeit sterk in de productie van jonge planten. Daarvoor hebben wij meer vierkante meters hoogwaardige productieruimte nodig. Op deze duurzame nieuwe locatie hebben wij nu een hoogwaardige kas en bedrijfsruimte, voorzien van de laatste innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing. Daarnaast wordt in het tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland gewerkt met een gezamenlijke spuiwatervoorziening, een ondergrondse wateropslag en een centraal gasontvangst- en electriciteitsstation. 


17-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS