dinsdag 14 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

AntEater stopt eind 2020

AntEater stopt eind 2020

Softwarebedrijf AntEater stopt per 31 december 2020. Het vindt het niet meer verantwoord om grote investeringen te doen in ontwikkeling vanwege het monopolie van FloraHolland, en hun boodschap dat de kweker straks naast Floriday geen software meer nodig heeft.

AntEater stopt eind volgend jaar als FloraHolland de huidige elektronische berichten niet langer ondersteunt. "We hebben eerder de ervaring gehad met Landgard dat ze de koppeling met Ant-EAB zonder overleg gedeactiveerd hadden. We kwamen daar pas achter toen onze klanten belden dat het niet meer werkte. Landgard heeft ook zijn eigen kwekersoftware”, legt Wout Verheij uit aan Vakblad de Bloemisterij.

Om AntEater Ant-EAB na 2020 in de lucht te houden zijn grote investeringen nodig. Het EAB-bericht verdwijnt en dan zou het programma gekoppeld moeten worden met Floriday, wat veel  complexer is. Verheij stelt dat die investering niet te verantwoorden is én dat hij ervaart dat JEM-id door de veiling wordt voorgetrokken. Volgens de veiling zou dit niet het geval zijn en is JEM-id slechts een van de diverse specialistische bedrijven waar ze mee samenwerken. "Elke softwarelerancier die wil koppelen aan Floriday wordt door de veiling gelijk behandeld."

AntEater is in 1999 opgericht door Wout Verheij en Peter Zoontjes. Sindsdien ontwikkelen en leveren zij software voor de sierteeltsector. De klanten zijn geinformeerd over het voornemen te stoppen. AntEater biedt na 31 december 2020 nog telefonische ondersteuning tot 30 maart 2020. Daarna wordt alleen nog ondersteuning geboden via email, website en TeamViewer.

 


20-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS