dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Plantion veilt op oudejaarsdag

Plantion veilt op oudejaarsdag

Plantion heeft besloten dit jaar ook op oudejaarsdag te veilen. Met deze extra veildag op 31 december komt de veiling haar kopers tegemoet. Bloemisten kunnen gewoon inkopen op de marktplaats in Ede en zodoende hun klanten ook die dag verrassen met een mooi assortiment bloemen en planten. Het veilaanbod laat Plantion deels afhangen van een peiling onder klokkopers. Het groencentrum en het groothandelscentrum zijn oudejaarsdag ook geopend.

Met het veilen op oudejaarsdag geeft Plantion een signaal, zegt Eva Asijee, sinds 1 december hoofd Klokverkoop. “We laten zien dat we er echt zijn voor onze kopers en kwekers. Veel bloemenwinkels zijn op 31 december gewoon open, aangezien het op een dinsdag valt. Als bloemist wil je ook dan een mooi assortiment in je winkel hebben. Daarom is besloten dat we die ochtend gaan veilen.”

Het exacte klokaanbod staat nog niet vast. “Dat laten we deels afhangen van de behoefte onder kopers, die zijn we nu aan het peilen. De laatste weken stond alles in het teken van kerstproducten, naar verwachting is er nu weer meer vraag naar ‘gewone’ kamerplanten. In elk geval zullen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.”

Asijee wijst erop dat transport wel een aandachtspunt is. “Er zal op oudejaarsdag minder collectief transport zijn, aangezien alle overige veilingen gesloten blijven. Voor aanvoerders kan het slim zijn om hun aanbod al op maandag 30 december bij Plantion neer te zetten. Dat is voor ons geen enkel probleem.”

De klok van Plantion vertoont de laatste maanden een stijgende lijn en Asijee verwacht die in 2020 te kunnen doortrekken. “Er komt steeds meer stabiliteit in vraag en aanbod. Daarnaast gaan we Kopen Op Afstand aantrekkelijker maken, door een iets andere betaalvorm en kwalitatief goede foto’s van actueel klokaanbod.”

 


20-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS