zondag 23 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

Nieuw btw-identificatienummer eenmanszaken

Nieuw btw-identificatienummer eenmanszaken

Vanaf 1 januari 2020 geldt het nieuwe btw-identificatienummer voor ondernemers met een eenmanszaak. Dit nieuwe btw-id zou de privacy van ondernemers beschermen zegt de belastingdienst. In het nieuwe btw-identificatienummer is namelijk het burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt.

Het nieuwe btw-id is een persoonlijk, uniek nummer dat, net als nu, bestaat uit een reeks van 14 tekens: NL - 9 cijfers - de "letter" B - 2 cijfers. Deze 9 cijfers verwijzen dus alleen niet meer naar het BSN en de 2 cijfers vormen een willekeurig controlegetal. Ondernemers zijn verplicht het nieuwe btw-id vanaf 1 januari 2020 te vermelden op bijvoorbeeld facturen en hun website om zich te identificeren als btw-plichtig ondernemer. Het btw-id wordt ook gebruikt in het handelsverkeer binnen de EU.

Om het "makkelijker" te maken voor de eenmanszaken, blijft het oude BTW-nummer ook in gebruik, maar dan als het "omzetbelastingnummer". Dit blijft het nummer dat eenmanszaken moeten gebruiken in contact met de belastingdienst. Makkelijker kunnen ze het niet maken...

Alleen eenmanszaken krijgen een nieuw btw-id. Andere ondernemers niet omdat hun btw-id niet gekoppeld is aan het BSN.

bron: Belastingdienst 


06-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS