vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Westland moet nu echt de discussie over de hoeveelheid glas in de gemeente aangaan

Westland moet nu echt de discussie over de hoeveelheid glas in de gemeente aangaan

"Westland moet nu echt de discussie over de hoeveelheid glas in de gemeente aangaan." zei burgemeester Bouke Arends donderdagavond in zijn nieuwjaarsspeech in Naaldwijk. "De wereld verandert en wij moeten mee veranderen. Blijven investeren in samenwerking, innovatie, technologie, data en onderwijs. Daar zitten ook dilemma’s aan vast. Kwantiteit versus kwaliteit. Areaal of inhoudelijke versterking van de keten."

In zijn opmerkingen over de bevolkingsgroei van de gemeente noemde hij het verband tussen de hoeveelheid kassen en het huisvestingsprobleem van Westland. Het aantal inwoners in Westland is in een jaar tijd met bijna 2.000 was toegenomen. Op 1 januari 2020 waren dat er 110.529. Volgens Arends een groei die "her en der wellicht een wenkbrauw doet fronzen. Want waar gaat dan heen"? De burgemeester erkende dat verdere groei problemen zal geven. "We woekeren immers met de ruimte". Maar hij gaf aan ook blij te zijn met de groei. "Onze scholen blijven groeien, onze sportverenigingen blijven robuust, onze arbeidsmarkt blijft voldoende aanbod houden en de leeftijdsopbouw van de bevolking blijft evenwichtig."

"Uit eigen ervaring kan ik u zeggen dat groei aantrekkelijker is dan krimp. Groei geeft ontegenzeglijk problemen maar krimp geeft vele grotere problemen. Ik ben in ieder geval blij met problemen die bij groei horen en ik heb er enorm veel zin in om deze in het jaar dat voor ons ligt het hoofd te bieden", aldus Arends.

bron: WOS - foto: Bas Booijster 


06-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS