vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Floridata lanceert benchmarktool voor bepalen gemiddelde betalingstermijnen

Floridata lanceert benchmarktool voor bepalen gemiddelde betalingstermijnen
Floridata heeft een tool gelanceerd wat dienst als een referentiekader voor het bepalen van de betalingstermijn voor debiteuren. Tijdens het FloriData event van begin 2019 werd instemmend gereageerd op het plan om de gemiddelde betalingstermijn per afzetkanaal te bepalen, voor de top 30 exportlanden en voor eigen debiteuren. Floridata is hiermee aan de slag gegaan en heeft inmiddels een benchmarktool opgeleverd voor haar deelnemers op basis van alle betaaldata.
 
Voordat deze nieuwe functie werd gelanceerd in de Floridata portal, kreeg Kees Koolmoes van Waterdrinker Aalsmeer een preview van Wesley van den Berg, manager van Floridata. Koolmoes hield al lange tijd een vinger aan de pols bij Floridata hoe het er met de implementatie van de gemiddelde betalingstermijnen voorstaat. Hij heeft uitgekeken naar deze nieuwe functie in de Floridata portal.
 
 
 
“Nu kan ik zien hoe goed we presteren. En of we boven of onder het gemiddelde zitten van wat de markt doet” reageert Koolmoes. Deelnemers kunnen hun eigen gemiddelde betalingstermijn benchmarken tegen het overall gemiddelde, per afzetkanaal, per land en per maand. “Goed dat de gegevens vanaf augustus 2017 per maand worden gegenereerd en bij elke maandafsluiting worden bijgewerkt”. Koolmoes is ook te spreken over de download optie, waarmee een uitgebreide dataset met betalingstermijnen verkregen kan worden. “Erg interessant, omdat het de mogelijkheid biedt om zelf met de data in excel te spelen, en daardoor precies de inzichten te verkrijgen die men wil. Wij hopen dat meer debiteur beheerders zorgen dat aan al hun actieve debiteuren afzetkanalen toegekend worden, zodat de data nog zuiverder wordt” vervolgt een enthousiaste Koolmoes.
 
“Gelukkig is dit grotendeels gerealiseerd, echter valt hier nog wel wat te winnen”, aldus Wesley. “Het is weer een extra stap om debiteuren grondiger te monitoren en aan te sturen waar nodig, zodat we wanbetaling als collectief de sector uit kunnen helpen. De gemiddelde betalingstermijn per eigen debiteur op basis van alle betaaldata is namelijk nu ook inzichtelijk geworden.”
 

06-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS