dinsdag 14 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Kinderen klaargestoomd voor digitale toekomst van tuinbouwsector

Kinderen klaargestoomd voor digitale toekomst van tuinbouwsector

JEM-id wil kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor de digitale toekomst van de tuinbouwsector. Én het wil haar klanten niet elk jaar een fles wijn onder de kerstboom geven. Daarom organiseerde het softwarebedrijf op de laatste zaterdag van de kerstvakantie al voor de derde keer het Kids Tech Event. Het event wordt speciaal voor de kinderen van klanten georganiseerd, als kerstcadeau voor de klanten.

50 kinderen tussen de 7 en 12 jaar leerden tijdens het event spelenderwijs hoe zij robots konden laten bewegen, bouwden een raceauto die getest werd op een 12 meter lange Lego racebaan en maakten kennis met programmeren door middel van educatieve apps en de MicroBit.
 
Kids Tech Event Jemi-Id

Leren coderen via apps en de MicroBit
Met behulp van gave apps maakten de kinderen kennis met programmeren. Ze gaven karakters in de apps instructies zodat deze een bepaalde beweging gingen maken, kraakten codes en losten puzzels op. Ze kregen hierbij tips en tricks van de echte software developers van JEM-id. Ook konden de kinderen hun favoriete apps en games met elkaar combineren via de MicroBit, een kleine, krachtige computer die de kinderen zelf konden programmeren, aanpassen en bedienen.

Kids Tech Event Jemi-Id

“Je merkt dat deze generatie is opgegroeid met technologie en computers. Binnen een mum van tijd wisten zij om te gaan met robots, tablets en commando’s. Een aantal kinderen was zelfs al bezig met het hacken van de MicroBit door de dobbelsteen zo in te stellen dat deze altijd 6 gooit" vertelt Vanja van der Palm, accountmanager bij JEM-id. "Wij zijn erg benieuwd hoe deze kinderen zich zullen ontwikkelen en wie weet zien we ze later terug bij JEM-id!”.

Kids Tech Event Jemi-Id

In tweetallen werd een Lego raceauto naar eigen fantasie opgebouwd. Door te testen en te spelen met gewichten die de raceauto zwaarder maakten, konden de kinderen de hoogste snelheid behalen. Daarnaast konden de kinderen robots programmeren om ze te laten praten, dansen en door een doolhof te laten bewegen. Door te doen en te ontdekken, leerden de kinderen over nieuwe technieken die de toekomst van de tuinbouwsector gaan bepalen. 


Leandra de Boef | 07-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS