vrijdag 25 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Zakjes bloemenvoeding steeds vaker van recyclebaar papier gemaakt

Zakjes bloemenvoeding steeds vaker van recyclebaar papier gemaakt

Ook FloraLife, onderdeel van Smithers-Oasis Company, gaat recyclebaar papier gebruiken voor zijn zakjes bloemenvoeding. Het recyclebare papier is een van de initiatieven van het bedrijf voor het bereiken van de doelstellingen uit het duurzaamheidsplan voor 2025 van het bedrijf. Ze zijn niet de eerste met zakjes van recyclebaar papier. Afgelopen november introduceerde ook Vaselife al een nieuwe papieren verpakking van bloemenvoeding die volledig recyclebaar is én daarnaast voorzien is van het FSC keurmerk.

In het duurzaamheidsplan tot 2025 past FloraLife de principes van verminderen, hergebruiken, recycleren en respecteren op vier gebieden toe: water, innovatie, productie en consumptie, en klimaatactie. “Ons recyclebare papier is een van de eerste initiatieven van ons duurzaamheidsplan voor de lange termijn om onze invloed op de planeet en de samenleving aan te pakken”, verklaarde Jim Daly, Vice President van FloraLife/Grower Global Operations and Corporate Research.

“Met de ontwikkeling van alternatieve verpakkingsopties worden we minder afhankelijk van plastic, terwijl we toch voldoen aan de behoeften van onze klanten.” FloraLife vraagt dan ook aan al zijn leveranciers om het duurzaamheidsplan 2025 te volgen en te ondersteunen, met als doel duurzamere verpakkingsopties te gaan gebruiken. “Veranderingen zoals ons recyclebare papier en het gebruik van plastic terugdringen zijn een belangrijke stap op onze reis naar verantwoord milieubeheer”, voegde Daly toe.

Het recyclebare papier zal in eerste instantie worden gebruikt voor FloraLife Express 300 poeder. Daarna volgen ook de andere formules. Het papier is verkrijgbaar voor zakjes poeder voor 1 liter en 0,5 liter water, zowel voor het merk FloraLife als voor huismerken.

                             


07-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS