woensdag 12 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Kuukz nieuw digitaal platform voor handel in bloembollen

Kuukz nieuw digitaal platform voor handel in bloembollen

Ton Groot heeft een nieuw digitaal platform voor handel in bloembollen opgericht. Het is een verbeterde versie van het platform Bollenplaza, dat Groot al in 2017 lanceerde. Kuukz is West-Fries voor apart en/of eigenwijs.

Het digitale platform is speciaal gemaakt voor bloembollen en niet zoals de meeste platformen voor bloemen- en plantenhandel. Op Kuukz kunnen bollenkwekers nu ook hun aanbod bijhouden en aanbieden aan kopers. Groot heeft voor het nieuwe platform expertise in huis gehaald over automatisering, digitalisering, financiering en organisatiekunde. Het platform werkt volgens Groot daardoor simpeler dan het eerdere platform Bollenplaza. Kuukz brengt vraag en aanbod van bollen sneller en eenvoudiger bij elkaar. Er wordt 1 procent provisie gerekend van koper en verkoper, de helft minder dan gangbaar is in de bollenhandel. 

Het handelsplatform treedt op bij handelsgeschillen en werkt hierbij samen met de BKD (Bloembollenkeuringsdienst). Ze staan tevens voor een veilige en zekere betaling. " Is de koop gesloten en de handel afgeleverd, dan wordt de uitbetaling verwerkt. Gemakkelijk, veilig en doeltreffend." Het platform heeft een zogeheten ’Raad van Wijzen’ met leden vanuit diverse bloembollensectoren. Zij helpen Kuukz verder te ontwikkelen en aan blijft sluiten bij wensen van leden.


07-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS