vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Oud-directeur Incotec en voorzitter Seed-Valley JanWillem Breukink overleden

Oud-directeur Incotec en voorzitter Seed-Valley JanWillem Breukink overleden

JanWillem Breukink is zaterdag 4 januari op 67-jarige leeftijd overleden. De oud-directeur van Incotec en voorzitter van Seed-Valley was al geruime tijd ziek. Dit meldt Incotec op haar website.

JanWillem Breukink ging in 1978 aan de slag bij zaadbedrijf Royal Sluis in Enkhuizen. Hier werkte hij in verschillende commerciële functies en stond hij mede aan de wieg van het bedrijf Incotec, dat al in 1968 was ontstaan als researchafdeling binnen Royal Sluis. Het bedrijf ontwikkelt de zogeheten splitpil. Een vochtdoorlatende coating rond het zaadje, waardoor de kleine, lichte en kwetsbare groentezaden beter geprepareerd en gezaaid kunnen worden én toch ook goed ontkiemen.

Het "pilleren" werd een groot succes, andere technieken zoals priming en thermocure blijken eveneens baanbrekend. In 1989 wordt Incotec een aparte bv binnen Royal Sluis, met Breukink als directeur. De periode waarin Breukink de leiding had, werden gekenmerkt door sterke groei, internationale uitbreiding en publieke erkenning, meldt het bedrijf. Incotec werd tweemaal genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award en won de prijs in 2009.

Breukink zette zich ook zeer actief in voor de belangen van de branche en was actief in regionale, nationale en internationale organisaties zoals Seed Valley, Plantum, de European Seed Association (ESA) en de International Seed Federation (ISF). In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigde. 

In 2014 trad JanWillem als directeur van Incotec terug, maar bleef wel als adviseur aan het bedrijf verbonden. In mei 2016 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdienste voor de zaadsector, het bedrijf Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio Enkhuizen. Als voorzitter van Seed Valley heeft hij tot 2018 zijn stempel gedrukt op de zaadsector.


07-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter



Overig nieuws



2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS