vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

De 5 vragen aan... Ewoud Meeuwissen

De 5 vragen aan... Ewoud Meeuwissen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Ewoud Meeuwissen. Samen met Pauline en onze 2 dochters van 7 en 10 jaar wonen wij sinds een paar jaar in Heemstede. Dit jaar ben ik al 15 jaar actief in de sierteelt. Ik heb in verschillende schakels van de sierteeltketen gewerkt; van veredeling tot op de winkelvloer. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn familie kwekerijen gehad in de orchideeën. Mijn werkzaamheden lagen op het gebied van algemeen management, verkoop, productontwikkeling en marketing. Het meest boeiende vind ik het om samen met diverse partners een product beter te positioneren of te ontwikkelen en zo bedrijven (nog) aantrekkelijker te maken. Hier haal ik een hoop energie uit. Vandaar ook mijn stap om voor Addenda te gaan werken als Marketing Manager.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Addenda is een uniek samenwerkingsverband binnen de sierteelt. Van veredeling, stek, productie, verkoop, marketing tot aan eindklant. Het contact met al deze partijen is wat de functie zeer boeiend maakt. Daarbij is er een enthousiaste club van medewerkers en betrokken leden en vind ik het geweldig om marktgerichte innovaties in de markt te zetten. Momenteel ben ik veel bezig met Maori, een nieuwe trendy groene plant uit de koker van Addenda.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Momenteel vooral de hevige bosbranden in Australië en de klimaatproblematiek. Er is echt wat aan de hand in de natuur. In de regio Sydney heb ik zelf ook familie wonen, dus het houdt me zeker bezig. Gebieden met enorme droogte en hogere temperaturen veroorzaken steeds meer problemen. In Australië is het de laatste jaren steeds warmer geworden. Het verbaast me dat nog steeds veel mensen, bedrijven en politici de klimaatveranderingen negeren. Opwarming van de aarde is wel degelijk een feit.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Er verandert veel om ons heen. Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan vroeger en consumenten maken andere keuzes. Wat ik graag zou willen oppakken of veranderen in 2020 is waar ik nu net mee ben begonnen: het A merk Addenda verder doorontwikkelen naar een nog sterkere positie in de markt van de toekomst. Samen met de zeer betrokken telers, veredelaars, klanten en medewerkers.

Wat ga je dit weekend doen?

Zaterdag en zondag staan bij ons bijna altijd in het teken van sporten. Zelf sporten, maar met name coachend bij de hockey van mijn dochters. De komende weekenden staan ook in het teken van het bezoeken van de introductiedagen van middelbare scholen in de regio met mijn oudste dochter. Verder gewoon een lekker rustig weekend zo na de feestdagen. Heerlijk even niks!

Bron: www.Floranews.com
10-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter


Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS