vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

FloraHolland stoot Groen Groep Eelde af

FloraHolland stoot Groen Groep Eelde af

De activiteiten van Groen Groep Eelde (GGE) zouden niet meer binnen de dienstverlening van FloraHolland passen. Een groep van 30 kwekers die gebruik maken van Groen Groep Eelde willen het verkooppunt behouden en denken erover om de aandelen over te nemen van FloraHolland.

Volgens Aad van den Enden van FloraHolland is de omzet van GGE goed en is het huidige ondernemerschap is super. "Maar Groen Groep Eelde moet kunnen handelen en onder de vlag van Royal FloraHolland kan zij dat niet. Beleid is namelijk dat de veiling geen eigenaar wordt van producten. Dat GGE wél handelt, zorgt met name de laatste paar jaar voor discussie die in mijn ogen terecht is." legt Van den Enden uit aan Vakblad voor de Bloemisterij. Voor FloraHolland is dit de reden om GGE bij een andere partij onder te brengen. Een belangrijke voorwaarde is hierbij dat de huidige functie van GGE behouden blijft. FloraHolland ziet GGE volgens Van den Enden namenelijk wel als wezenlijk onderdeel van de totale marktplaats van FloraHolland in Eelde. 

FloraHolland stelt bij de verkoop van Groen Groep Eelde een aantal eisen aan de nieuwe eigenaar. Zo moeten merk, concept, grond en gebouwen én de huidige acht werknemers overgenomen worden. Een 30-tal boomkwekers die gebruik maakt van GGE kwam in beeld toen één van de overnamekandidaten niet aan alle eisen kon of wilde voldoen. Voor hen is GGE de afgelopen 25 jaar een belangrijk verkooppunt gebleken. 

Meer over de overname is te lezen in de Bloemisterij


10-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS