vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Evanthia neemt veredelingsbedrijf Enviro over

Evanthia neemt veredelingsbedrijf Enviro over

Evanthia BV in Monster heeft per 1 januari 2020 veredelingsbedrijf Enviro BV uit Rijnsburg overgenomen. Het bedrijf van van Jan en George van Klink is actief in de veredeling van Antirrhinum, Celosia, Dianthus, Tanacetum en Trachelium. Met de overname wordt deze genetica ook in de toekomst voorgezet in de sierteeltsector.

Het huidige assortiment van Evanthia omvat Antirrhinum, Brassica, Campanula, Celosia, Dianthus, Lisianthus, Matthiola, Tagetes, Tanacetum, Trachelium, Helianthus en Platycodon. "Deze overname biedt ons zowel synergie in de huidige veredelingsprogramma’s als uitdagende nieuwe kansen voor de toekomst", vertelt Nico Grootendorst, CEO van Evanthia, over de overname. 

Jan en George van Klink van Enviro zijn blij met de overname: "Dit betekent dat de kwaliteitsgenetica van Enviro, waar vele jaren van onderzoek en ontwikkeling in zitten, wordt voortgezet in de sierteeltsector." De beiden heren zullen Evanthia de komende periode steunen bij de overgang en nauw verbonden blijven bij het bedrijf.

 


14-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS