woensdag 8 april 2020
FN TOP logo FN TOP add

Wenskinderen dopen Tulipa Make-A-Wish ter ere van jubileum stichting

Wenskinderen dopen Tulipa Make-A-Wish ter ere van jubileum stichting

Ter ere van het 30-jarig jubileum van stichting Make-A-wish hebben de wenskinderen Femke en Zoé hebben afgelopen maandag, als echte prinsesjes, een nieuwe, rode tulp gedoopt: de Tulipa ‘Make-A-Wish’. Bij de doop zijn de twee 6-jarige wenskinderen geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en Hanneke Verburg, algemeen directeur van de stichting.

Arjan Smit, Femke, Zoé en Pia Douwes

De nieuwe tulp is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers, tijdens de doop vertegenwoordigd door Arjan Smit van Smit Flowers uit Spierdijk, de kweker van de Tulipa Make-a-Wish. De nieuwe tulp zal vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar zijn.

Op zaterdag 18 januari, op Nationale Tulpendag, geven de prinsesjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openen zij om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen, waar iedereen gratis een bosje tulpen mag plukken.

Hanneke Verburg, Stichting Make-a-Wish, en Arjan Smit

De nieuwe tulp heeft een intense, rode bloemkleur met een stevige steel van 38 cm en de bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 cm.Tulpenpromotie Nederland (TPN) zorgt er voor dat de naam van de nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. 

foto's: TPN/VidiPhoto
 


14-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS