woensdag 30 september 2020
FN TOP logo Rijksoverheid COVID-19

Nieuwe generatie buxus komt naar Europa

Nieuwe generatie buxus komt naar Europa

Van Vliet New Plants en Saunders Genetics LLC uit Noord-Amerika gaan een een samenwerking aangegaan om NewGen Buxus op de Europese markt te brengen. Deze nieuwe generatie buxus is resistent tegen de buxus schimmel en heeft een hoge tolerantie tegen de buxusmot. Van Vliet New Plants is gekozen als  exclusieve Europese partner voor de introductie en management van de nieuwe buxus soorten op de Europese markt.

De eerste stap van de samenwerking is genomen. Peter Kroes, mede-eigenaar van Van Vliet New Plants en Bennett Saunders, General Manager, Saunders Genetics hebben plantmateriaal naar Europese kwekers gestuurd, om de NewGen Buxus te testen in het Europese klimaat. Het testproces en opbouwen van productieaantallen zal ongeveer twee tot drie jaar duren. 

In 2019 introduceerde Saunders Genetics NewGen Boxwood op de Noord-Amerikaanse markt. Bennett Saunders, general manager van Saunders Genetics en mede-eigenaar van Saunders Brothers Nursery: “Uitbreiding van de NewGen-genetica naar Europa is een belangrijk onderdeel van onze langetermijnvisie om de NewGen genetica direct beschikbaar te maken in de VS en daarbuiten en we staan te popelen om de volgende stap te zetten." 

In Noord-Amerika zijn er nu 22 licentienemers die de eerste 2 soorten gaan kweken: NewGen Independence & NewGen Freedom. “Wij verwachten dat deze nieuwe buxus soorten enorme potentie hebben voor de Europese markt’’, zegt Peter Kroes van Van Vliet New Plants. “De lat ligt hoog bij het zoeken naar oplossingen voor de buxus schimmel en we zijn er trots op voorop te lopen bij het introduceren van deze nieuwe generatie plantmateriaal aan ons publiek.’’

 


16-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS