vrijdag 25 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Plantion introduceert inspiratieplatform Taste the Green

Plantion introduceert inspiratieplatform Taste the Green

Plantion introduceert het platform Taste the Green, een app en website met heel veel bloemen- en planteninspiratie voor consumenten. Het platform omvat blogs en vlogs over producten van bloemisten en tuincentra die bij Plantion inkopen. Uniek aan het concept is de koppeling van bloemisten aan influencers in een afgeschermd gedeelte van het platform.

Met het online platform wil Plantion bloemisten en tuincentra in staat stellen goed in te spelen op het veranderende koopgedrag van huidige en toekomstige generaties consumenten. In dit kader organiseert Plantion sinds 2016 ook social media-cursussen. Met Taste the Green haakt Plantion in op de snel toenemende online oriëntatie en besteding van consumenten. Mensen kopen steeds vaker op basis van emotie en het is de kunst om daarop in te spelen.

In de cosmeticawereld doet een merk als Rituals dat erg goed: het dompelt consumenten onder in ‘een 360 graden beleving’, met online beïnvloeding en een aansprekend verhaal op de winkelvloer. Plantion is op zoek gegaan naar een sierteeltconcept dat aan deze nieuwe wetten voldoet, met Taste the Green als resultaat. Het platform helpt bloemisten hun consumenten te beïnvloeden en verleiden tot aankopen in hun winkel.

Met Taste the Green biedt Plantion haar kopers de mogelijkheid om specifieke producten op een aansprekende manier in de spotlight te zetten. In een afgeschermd gedeelte van het platform, de Green Market genaamd, plaatst de bloemist de betreffende bloemen of planten. De influencers zien de producten en kunnen aangeven daarover een blog te willen schijven of een vlog te willen maken. Als dat zo is, neemt de influencer contact op met de bloemist en komt langs om het product op te halen. De blog of vlog verschijnt op Taste the Green en wordt daarnaast ook gezien via de sociale kanalen van de influencer.

Voor bloemen-, planten- en interieurliefhebbers is Taste the Green een ‘snoepwinkel’. Bezoekers van de app of website kunnen verschillende categorieën aanklikken waaronder bohemian, modern, scandinavian en urban. Elke categorie bevat inspirerende blogs over bloemen en planten binnen het thema. De blogs worden geschreven door influencers op het gebied van interieur en groen. De bloggers hebben vele duizenden volgers op Facebook of Instagram en worden als invloedrijk gezien.

Taste the Green is te bezoeken via www.tastethegreen.nl, de app is binnenkort te downloaden in de App Store of Google Play Store.


16-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS