vrijdag 25 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Bernard Oosterom nieuwe bestuurder Varb

Bernard Oosterom nieuwe bestuurder Varb

Bernard Oosterom is met ingang van januari bestuurder van Stichting Varb. Hij volgt hiermee Jeroen den Hengst op die per 31 december 2019 zijn functie na 12 jaar heeft neergelegd. Varb is een online handelsplatform voor buitengroen en wordt geëxploiteerd door Stichting Varb.

Oosterom wil de kennis, ervaring en contacten die hij heeft opgebouwd door jarenlange ervaring als ondernemer en bestuurder in de glastuinbouw inzetten voor het verder versterken van de boomkwekerijsector. “Steeds weer en meer wordt aangetoond wat het belang is van het gebruik van buitengroen, zowel in private als publieke ruimte, voor het welbevinden en welzijn van mensen. Essentieel hiervoor is dat het gehele assortiment op een centraal platform wordt gepresenteerd en toegankelijk is. Hierdoor worden in- en verkoopprocessen makkelijker en wordt de (inter)nationale handel gestimuleerd”, vertelt Oosterom.

 Oosterom is President van AIPH sinds   2015, de Internationale Vereniging van   Tuinbouwproducenten waarin nationale   telersverenigingen samenwerken om de   vraag naar sierteeltgewassen, planten en   bloemen wereldwijd te stimuleren en   belangen te behartigen. Oosterom   combineert deze functie met de rol als   voorzitter van de Raad van Commissarissen   bij Ontwikkelingsbedrijf HOT BV en is lid   van  de commissie bezwaar en beroep bij   Glastuinbouw Nederland.

 “We zijn verheugd Bernard Oosterom te   verwelkomen in het bestuur. Met zijn   bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis   van de groene sector zal de positie van   Varb verder worden verstevigd. We kijken ernaar   uit samen te werken aan de verdere   ontwikkeling en groei van ons onafhankelijke platform”, aldus Rens van Nierop, voorzitter van het bestuur van Stichting Varb. 

Vanuit zijn rol als ondernemer van een potplantenkwekerij heeft Oosterom al diverse bestuursfuncties vervuld. Zo was hij bestuurslid van Productschap Tuinbouw, SIGN, Bloemenbureau Holland en voorzitter van het bestuur van Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN). Als voorzitter van het Bestuur en later de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland heeft Oosterom aan de wieg gestaan van de transformatie van fysieke marktplaats naar geïntegreerde online digitale dienstverlening voor kwekers en klanten. 

17-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS