dinsdag 14 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus in Zundert krijgt vervolg

Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus in Zundert krijgt vervolg

Aanvankelijk werd Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus gestart voor een periode van drie jaar. Dit jaar was de derde editie en volgens de organisatie wordt de beurs in ieder geval ook de komende twee jaar gehouden. "Maar we willen wel uitbreiding van het aantal deelnemers en het aantal bezoekers", zegt beursmanager Chantal van Kuyck in de Zundertse Bode.

De beurs ontving op de eerste beursdag 121 bezoekers en op de tweede dag 62. Daarnaast waren er bezoekers voor lezingen en personeel, familie en leveranciers die voor besprekingen kwamen. Deze werden niet geregistreerd. Bezoekers kwam onder andere uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Japan, Polen en Zuid-Korea. Volgens de organisatie is er op de eerste dag door een aantal standhouders al voldoende "geschreven" om de beurs rendabel te laten zijn.

Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus werkt samen met drie andere beurzen in het zuiden: Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant in Best en TreeVention in Venlo. Die samenwerking wordt volgens Van Kuyck volgend jaar verder geïntensiveerd. "In 2019 bleek dat zo'n 60 procent van onze bezoekers ook de beurzen in Haaren en Best bezoekt. We willen potentiële bezoekers volgend jaar nóg meer wijzen op de voordelen om meerdere beurzen tegelijk te bezoeken."

Kweker en medebestuurslid Didier Hermans is de Voorjaarsbeurs goed bevallen, maar zonder kritiek is hij niet. "Het was niet druk, maar dat hoeft ook niet. Ik heb met een paar klanten lang kunnen praten, dat is het voordeel. Van collega's hoorde ik dat zij best wel wat verkocht hebben. Een delegatie van een grote kwekerij uit Zuid-Korea zorgde daarbij voor extra aanloop."

Hermans zegt er komend jaar weer bij te zijn: "We zijn met deze beurs begonnen en laten deze niet meer los. Maar ik ben niet tevreden over het deelnemersaantal. Tien bedrijven uit de regio Zundert aangevuld met wat bedrijven van verder weg is gewoon te weinig. Volgend jaar moeten er echt tien tot vijftien bedrijven bij. Het verbaast mij dat niet meer kwekers uit de regio Zundert hier staan. Als je je regio wilt promoten moét je hier gewoon staan."

Volgens Chantal van Kuyck heeft de beurs drie jaar gedraaid op vrijwilligers en zal zij de komende twee jaar zelfstandig gaan draaien. "Daarmee moeten er meer deelnemers en bezoekers worden getrokken. Inmiddels zijn daartoe ook de domeinnamen www.voorjaarsbeurszundert.nl en www.groenbeurszundert.nl vastgelegd zodat we een duidelijker verschil kunnen maken in opzet maar zeker ook qua promotie en werving".

Bron: Zundertse Bode

 


03-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS