donderdag 9 april 2020
FN TOP logo FN TOP add

Colombia wil bloemenexport komende 10 jaar verdubbelen

Colombia wil bloemenexport komende 10 jaar verdubbelen

Colombia wil de bloemenexport de komende tien jaar proberen te verdubbelen. Dit wil het doen door de groei van nieuwe soorten en het uitbreiden naar markten in Azië en Latijns-Amerika, zei president Ivan Duque afgelopen dinsdag. Deze ambitieuze aankondiging deed de president aan de vooravond van Valentijnsdag, het jaarlijkse hoogtepunt van de bloemenexport van Colombia.

Na Nederland is Colombia de grootste bloemenexporteur ter wereld. Valentijnsdag is goed voor 15 procent van de jaarlijkse verkoop van 1,5 miljard dollar aan bloemen, volgens cijfers van de Colombiaanse Vereniging van Bloemenexporteurs (Asocolflores). Voor Valentijnsdag exporteert het land ongeveer 660 miljoen bloemen in ca. 1.500 soorten waaronder rozen, anjers en chrysanten. Colombia exporteert voornamelijk naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Om de verdubbeling van de export te kunnen realiseren wordt nu gekeken naar mogelijkheden in markten als China, Japan, Zuid-Korea en Latijns-Amerikaanse landen.

Volgens de voorzitter van Asocolflores, Augusto Solano, is het plan een routekaart op lange termijn ,,om de toekomst van de Colombiaanse bloementeelt te consolideren.” De Colombiaanse bloemensector biedt momenteel zo’n 140.000 banen.


 


14-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS