zondag 24 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Content, zo kan het ook… #Blog

Content, zo kan het ook… #Blog

Wie mij kent, weet dat ik een grote volger/fan ben van Steven van Belleghem. Zijn denkwijze over marketing, over de inzet van de digitale mogelijkheden spreken mij heel erg aan. Alles? Nee, niet altijd alles maar toch heel veel wel.
Ik denk ook dat een van zijn manieren van werken/communiceren ons kan helpen en laten inzien dat het zo ook kan. Ik krijg regelmatig te horen dat het zoeken van goede content nog weleens een probleem is. En daar gaan we het dus over hebben. Ik gebruik “Stevens Week” graag als voorbeeld.

Elke week nieuws
Steven neemt elke week diverse nieuws updates uit de wereld van marketing en techniek onder de loep. Onder de naam “Stevens Week” vertelt hij wat er zoal gebeurt in de bijzondere digitale wereld. Hieronder een voorbeeld: 

Elke week nieuws van de digitale wereld

Is het altijd super boeiend en interessant? Nee, zeker niet elk onderwerp in de video. Maar toch is het prettig om te kijken en ben je weer een beetje op de hoogte van wat er zoal aan de hand is. En een ander groot voordeel; je hoeft zelf niet te zoeken, dat heeft hij al gedaan.

Is zoiets lastig op te zetten? Dat valt reuze mee. Er worden regelmatig op locatie opnamen gemaakt met een goede telefoon en/of een kleine camera. Dus dat is het probleem niet. Kost het tijd? Ja, een leuke montage is natuurlijk prettig maar ook niet altijd noodzakelijk. Maar elke week zoiets maken kost natuurlijk sowieso tijd.
Krijgt het aandacht? Wanneer je ook de verspreiding in je netwerk op orde hebt zeker wel. Zeker wanneer jouw personeel het ook gaat verspreiden wordt het bereik alleen maar groter. Kan het wat opleveren? Absoluut. Een stukje positieve aandacht naar jouw bedrijf, jou als persoon en kenner van het nieuws of technische kennis. Dus veelal positieve zaken.

Wat kunnen we melden?

Welke content kunnen we gebruiken om over te spreken? Zal ik eens een lijstje noemen?
- ontwikkelingen binnen je bedrijf
- nieuwe producten
- nieuwe toegevoegde waarde
- kort verslag van een bezoek
- wat valt je op bij een beurs
- wat valt je op op FloraNews
- verhalen van medewerkers
- vragen van klanten algemeen als informatie geven
- teeltgegevens en tips

Er is dus veel mogelijk. Genoeg om te melden.
Ik zou zeggen we maken een “tuinders week” of een “Export week” of een “Vermeerderings week”. Ik verheug mij er nu al op.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

 

Bron: www.floranews.com
24-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS