zondag 24 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Fleuroselect Gold Medal winnaars 2021

Fleuroselect Gold Medal winnaars 2021
Fleuroselect heeft de de Gold Medal winnaars voor 2021 bekend gemaakt: Celosia argentea Sol™ Gekko Green van PanAmerican Seed, Delphinium grandiflorum Cheer Blue van Miyoshi en de Rudbeckia hirta Amarillo Gold van Benary. De nieuwkomers behaalden alle drie een uitmuntende score op gebied van vernieuwing, schoonheid en tuinprestatie in de internationale proeven, zo laat Fleuroselect weten. 
 
Met de Celosia argentea Sol Gekko Green verbreedt PanAmerican Seed niet alleen het aanbod van bladplanten in pot maar ook dat van snelgroeiende, compacte planten die er prachtig uitzien vooraan in het bloembed. De uit zaad vermeerderde celosia bloeit zeer laat, zodat de bloemen de aandacht niet afleiden van het unieke tweekleurige donkerpaarsgroene gebladerte.
Sol Gekko Green heeft een kort productieschema en kent geen problemen met valse meeldauw. De plant blijft lang mooi op het verkooppunt en biedt retailers bijkomende kansen om trendy concepten voor terras- en tuintoepassingen te ontwikkelen. De juryleden prijzen zowel het prachtige kleurencontrast als de uitstekende tuinprestatie en voorspellen een succesvolle toekomst voor deze celosia.
 
Gold Medals 2020 Fleuroselect
 
De Delphinium grandiflorum F1 is een bijzonder populaire snijbloem en tuinplant in met name Japan en is nu ook verkrijgbaar in een dwergvariant: Delphinium grandiflorum Cheer Blue van Miyoshi. 
Kwekers weten deze F1-hybride te waarderen om zijn sterke groeikracht en grote uniformiteit. Dankzij de afwezigheid van sporen kunnen de bloemen zich naar boven richten. Retail is enthousiast over Cheer Blue omwille van de compactere stelen en de verrijking van het blauwe kleurengamma. De Fleuroselect-jury beschrijft de bloemkleur van Cheer Blue als ‘vernieuwend’ en ‘opmerkelijk’ en prees de uniformiteit en tuinprestatie van de nieuwe delphinium.
 
De Rudbeckia hirta Amarillo Gold van Benary zorgt voor een goudgele weelde in potten en perken. De nieuwe prijswinnende Rudbeckia hirta wordt vermeerderd uit zaad en toont talrijke bloemen met fris, groen hart en goudkleurige bloemblaadjes die naar de punten toe geel kleuren. 
Kwekers waarderen het korte teeltschema van Amarillo Gold, dat makkelijk in te passen is. De retail houdt van de grote bloemen op compacte stelen en ziet bijkomende mogelijkheden voor potten, manden en lage perken.
 Amarillo Gold bloeit zeer vroeg, heeft grotere bloemen en is bijzonder uniform in vorm en kleur. De juryleden waren onder de indruk van de ‘grote hoeveelheid prachtige bloemen op de kortere, stevige stelen’ en voorspellen commercieel succes voor deze nieuwe rudbeckia.
 
 

10-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS