vrijdag 25 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Voorbereiding op Flormart in Padova gaat onverminderd door

Voorbereiding op Flormart in Padova gaat onverminderd door

De voorbereidingen voor de 71e editie van de Italiaanse vakbeurs Flormart in Padova gaan onverminderd door, zo laat de organisatie Fiera di Padova weten. De vakbeurs voor sierteelt, landschapsarchitectuur en groene infrastructuur vindt plaats op 23 tot en met 25 september 2020 en belooft veel innovaties. Flormart is vooral een verbintenis het hele jaar door en daarom heeft de organisatie Fiera di Padova in de aanloop naar de beurs een roadshow gepland in Italië en in het buitenland als ontmoeting met de toeleveringsketen.

Begin van het jaar speelde Flormart al een centrale rol in twee toonaangevende evenementen die plaatsvonden buiten de eigen grenzen. Het eerste evenement werd gehouden in januari op de Internationale Pflanzenmesse in Essen, Duitsland, waar Flormart een van de sponsoren was van de AIPH International Grower of the Year Awards. Daarnaast  coördineerde Flormart het openbare debuut van de pasgeboren vereniging van het Saonara-tuinbouwdistrict op Agro Belgrado 2020, een handelsbeurs voor fruitteelt, wijnbouw en groenteteelt, waar een delegatie van kwekerijen uit Padua hun producten presenteerde met een kwekerij uit Apulië.

Hoe het vervolg van de roadshow er gaat zien met alle ontwikkelingen rondom het coronavirus, meldt de organisatie van Flormart niet. Wel is duidelijk dat het toewerkt naar een succesvolle beurs in september. Deze zal gericht zijn op de waarden van biodiversiteit en duurzame productie. Verdeeld over drie sectoren: de productie, de toepassingen en de technologieën voor de toeleveringsketen van de tuinbouw.

De eerste sector wordt gewijd aan een breed scala aan boomkwekerijproducten, planten- en bloemen die het groene hart van Flormart vormen. De sector van de toepassingen zal zich richten op bedrijven die innovatieve oplossingen presenteren op het gebied van regeneratie van groene zones, landschapsontwerp, straatmeubilair, groene daken en ‘levende ‘muren, energie-efficiëntiesystemen, technologieën voor duurzaam bouwen, onderhoud en beheer van stedelijke groene ruimtes . De derde sector, die wordt gevormd door de industrie-gerelateerde technologieën, zal de perfecte etalage zijn voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in planttechniek, kassen, irrigatiesystemen, logistiek en verpakkingsoplossingen.

 


10-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS