dinsdag 14 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Veredelaars trekken zich terug van California Spring Trials

Veredelaars trekken zich terug van California Spring Trials

Meerdere veredelaars hebben inmiddels besloten niet deel te nemen aan de California Spring Trials. Op 10 maart maakte Sakata Seed America al bekend zich terug te trekken in verband met het coronavirus. Daarna volgenden afzeggingen van Beekenkamp, Monrovia, Syngenta Flowers North America en ABZ Seeds.

"We nemen deze beslissing niet lichtvaardig; er wordt veel aandacht besteed aan dit evenement en we kijken ernaar uit om contact te maken met partners in de sector en om onze genetica te presenteren. Het is echter belangrijk dat we op dit moment voorzichtig zijn in plaats van de gezondheid van onze medewerkers, klanten en hun families in gevaar te brengen'', zegt Joe Cimino, hoofd van de Sakata Ornamental-groep.

“Syngenta Flowers stelt de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, onze klanten en hun families boven alles. Gezien de aanhoudende bezorgdheid over de verspreiding van coronavirus (COVID-19), heeft Syngenta Flowers North America besloten haar California Spring Trials (CAST) -evenement voor 2020 te annuleren," aldus Scott Valentine, Head of Syngenta Flowers, NA.

Nu er woensdag een reisverbod naar de VS afgekondigd is van 30 dagen voor 25 landen in Europa, worden meer afzeggingen niet uitgesloten. Ook zal dit zeker consequenties hebben voor het bezoekersaantal van de Spring Trials, die plaatsvinden van 28 maart tot en met 1 april. Het overigens nog maar de vraag of het evenement doorgang zal vinden, aangezien er ook in de VS steeds meer evenementen gecancelled worden in verband met mogelijk besmettingsgevaar.


12-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS