maandag 25 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Keukenhof gaat niet open op 21 maart

Keukenhof gaat niet open op 21 maart

Keukenhof in Lisse gaat niet open op 21 maart aanstaande. Met het ingaan van de noodverordening van de Nederlandse overheid met als doel om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan, heeft Keukenhof de opening voorlopig uitgesteld. De noodverordening stelt dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland verboden zijn. Dit geldt ook voor samenkomsten in de buitenlucht. Deze maatregel gold eerst tot 31 maart, maar is door de overheid verlengd t/m 6 april 2020.

Of Keukenhof na die datum alsnog de poorten kan openen is nog niet bekend. Medewerkers en partners hebben een jaar aan de voorbereiding gewerkt; de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht. Het park is er helemaal klaar voor en de verslagenheid onder de medewerkers en partners is dan ook groot. Dat Keukenhof niet open kan is een enorme teleurstelling met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen. De trekpleister in Lisse wordt jaarlijks door ruim een miljoen mensen bezocht wordt.

Het internationale showvenster voor de sierteelt zegt voorbereid te zijn op afhankelijkheid van de natuur en van internationale ontwikkelingen en stelt dat de continuiteit van Keukenhof op de lange termijn niet in gevaar komt door deze maatregelen.

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 16-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS