zondag 24 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Nieuwe vorm aanvoerregulering klok voor volgende week

Nieuwe vorm aanvoerregulering klok voor volgende week
De regels voor de aanvoerregulering op de klok worden waar nodig verder verfijnd en een nieuwe vorm van de aanvoerregulering wordt voorbereid, zo meldt Royal FloraHolland. Deze zal ingaan per 23 maart aanstaande.

In de nieuwe reguleringsmaatregelen wordt volgens Royal FloraHolland meer rekening gehouden met de belangen van de aanvoerders die relatief veel in de directe verkoop actief waren, omdat deze directe verkoop grotendeels stil ligt. De nieuwe regeling moet ook eenvoudig uitvoerbaar zijn en voor een langere tijd houdbaar. Kwekers worden vrijdagochtend 20 maart per e-mail geïnformeerd over de nieuwe regels.

Voor de veiling van vrijdag 20 maart gelden de volgende maatregelen: aanvoer bloemen en kamerplanten maximaal 30% van de het aangevoerde volume van vorige week vrijdag, voor tuinplanten is dit percentage op maximaal 75% gesteld. Er mag geen A2- en B kwaliteit bloemen én planten meer worden aangeleverd en producten worden niet meer overgeveild.

Naast bovenstaande aanvoerregulering heeft de veiling een aantal aanvullende maatregelen genomen. Zo wordt er sterk gecontroleerd en geacteerd op 'aanvullende handel' die wordt aangevoerd. Ook is in overleg met de veilingmeesters besloten om de veilsnelheid nog verder te verlagen. De veiling ondezoekt momenteel ook of de klokken samengevoegd kunnen worden om het aanbod meer te concentreren op één plek.

 

 


18-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS