maandag 25 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Royal FloraHolland houdt vast aan noodfonds

Royal FloraHolland houdt vast aan noodfonds

Royal FloraHolland laat weten positief te zijn over het pakket steunmaatregelen dat het kabinet afgelopen dinsdag heeft aangekondigd. Daarbij geeft het echter ook aan dat dit pakket niet genoeg is om kwekers en handelsbedrijven door de crisis te helpen. Royal FloraHolland pleit dan ook voor het instellen van een noodfonds voor de sierteelt om de meer dan 6 miljard euro sierteeltexport veilig te stellen.

Het noodfonds is nodig voor het voortbestaan van 7000 familiebedrijven in de sierteelt, zowel kwekers als handel. Royal FloraHolland laat weten hard te werken aan noodoplossingen om de sector overeind te houden. Het voert in nauwe samenwerking met Glastuinbouw Nederland, VGB en andere belangenbehartigers in de sierteelt, gesprekken met het kabinet, politiek en de banken. Ook is er contact met brancheorganisaties in Ethiopië en Kenia en overleg met de regeringen van deze landen over noodoplossingen voor internationale leden van de coöperatie.

Royal FloraHolland CEO Steven van Schilfgaarde laat weten vertrouwen te hebben in de toekomst:

Het steunpakket van het kabinet kan kwekers en ook handelsbedrijven in urgente financiële problemen helpen in deze moeilijke tijd. De borgstelling richting banken wordt sterk uitgebreid, waardoor banken met verminderd risico over kunnen gaan tot het verstrekken van noodkredieten aan bedrijven. Royal FloraHolland roept de banken op om bij noodkredieten niet ook de ledenleningen te betrekken.

Met het oog op continuïteit van de bedrijfsvoering op korte en lange termijn zijn door de veiling zelf ook diverse maatregelen getroffen. Kosten worden teruggedrongen en de komende periode wordt er nagenoeg geen gebruik gemaakt van uitzendkrachten en tijdelijk ingehuurd personeel. Er zal de komende periode nog sterker worden gelet op kosten en investeringen.

 


Leandra de Boef | 20-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS