maandag 25 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Syngenta Flowers annuleert zelf deelname aan FlowerTrials

Syngenta Flowers annuleert zelf deelname aan FlowerTrials

Syngenta Flowers heeft besloten de beslissing van de organisatie van de FlowerTrials niet af te wachten en zelf haar deelname te annuleren. Voor de veredelaar voelt het niet goed om dit jaar de FlowerTrials te organiseren: de sector en telers hebben momenteel wel wat anders aan het hoofd. De veredelaar annuleert ook de deelname aan alle andere beurzen en alle andere klantgerichte evenementen in Europa tot 30 juni.

Sandra Verlaat, Hoofd Marketing Europa bij Syngenta Flowers: "De FlowerTrials hebben een belangrijke functie in onze branche, zowel voor het directe klantcontact als voor het presenteren van onze innovaties. Ons marketingteam is al begonnen met het organiseren van een virtueel alternatief voor onze FlowerTrials presentatie, zodat we onze nieuwe rassen en innovatieve genetica nog wel kunnen delen."

De organisatie van de FlowerTrials liet vorig week weten tot 6 april te wachten met de beslissing of het evenement volledig wordt geannuleerd of toch plaatsvindt, zij het misschien in een afgeslankte format. De Flower Trials staan gepland op 9 t/m 12 juni 2020.

 

De productielocaties in Enkhuizen en in het Westland zijn momenteel operationeel hoewel met een beperkt aantal medewerkers en zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar. Bezoekers zijn op dit moment niet toegestaan, conform het advies van de Nederlandse overheid. 

Mark Schermer, hoofd van Syngenta Flowers Europe, over de beslissing: "We stellen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en gezinnen voorop. COVID-19 heeft een grote impact op onze sector, van veredelaar tot kweker en retailer, en wij geloven dat het annuleren van alle evenementen tot aan de zomer de beste keuze is. Niet alleen vanuit een financieel perspectief, maar vooral om onze mensen, onze klanten en hun gezinnen te beschermen."


Leandra de Boef | 23-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS