maandag 25 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

#Flowers4Oxygen maakt levensgroot kunstwerk van bloemen

#Flowers4Oxygen maakt levensgroot kunstwerk van bloemen

Voor de start van de #Flowers4Oxygen is afgelopen weekend hard gewerkt aan een speciaal kunstwerk op het terrein van Keukenhof. Bloemstyliste Sarah Dikker heeft hier twee levensgrote longen stukje bij beetje gevuld met de mooiste bloemen en planten.

Het coronavirus veroorzaakt luchtwegklachten en het is bewezen dat planten juist zuurstof en vocht aan hun omgeving afgeven. Een verhoogde luchtvochtigheid leidt bij mensen tot een verbeterde ademhaling. Uit studies blijkt ook dat planten de lucht zuiveren van giftige stoffen. Door schadelijke stoffen op te nemen en af te breken, zorgen planten dus voor een gezonder binnenklimaat.

#Flowers4Oxygen is een initiatief van verschillende partijen die de handen ineengeslagen hebben om tijdens de coronacrisis een positieve boodschap te verspreiden: bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid, dus "Geef geen hand, maar een bloemetje of plant!" De initiatiefnemers bevinden zich (voornamelijk) in de sierteeltsector en delen de passie voor de sierteelt.


foto's: #flowers4ogygen
 


Leandra de Boef | 27-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS