maandag 25 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

#Daslief: Geen zoen maar een bloem

#Daslief: Geen zoen maar een bloem

Geen Zoen Maar Een Bloem is een initiatief van een groep lokale ondernemers uit Rhoon om zorgverleners een hart onder de riem te steken. Dit doen zij door middel van de verkoop van boeketten die aan huis worden bezorgd. Na elke 15e verkochte bos bloemen wordt een gratis bos bloemen bij een zorgmedewerker bezorgd. Een zoen of hand is een oer-Hollands gebruik om elkaar te begroeten. In tijden van een pandemie wordt geadviseerd om anderhalve meter afstand te houden: “Geef geen zoen, maar een bloem! Geef geen hand, maar een plant!”

De lokale ondernemers willen hiermee allereerst de waarde van zorgverleners is in tijden van een pandemie benadrukken. Daarnaast is het initiatief ook heel waardevol voor de lokale ondernemers en bloementelers, die in de afgelopen weken een groot deel van hun producten hebben moeten vernietigen. Geen Zoen Maar Een Bloem biedt de telers de mogelijkheid om hun bedrijven draaiende te houden. Om de boeketten aan huis te kunnen bezorgen, worden lokale ZZP’ers ingezet die door stilgelegde werkzaamheden als gevolg van deze zware tijd toch ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen ook zij een deel van hun verloren omzet compenseren, nu blijkt dat het financiële vangnet voor zzp’ers vanuit de overheid zeer beperkt is.

Op 28 maart 2020 heeft Geenzoenmaareenbloem.nl 1.000 bossen bloemen verspreid over Zuid-Holland en Noord-Brabant. Deze bossen zijn terecht gekomen bij zorgmedewerkers en de mensen die hen ondersteunen. “Dit hebben wij gedaan om ons initiatief nog meer kleur te geven.”, aldus de initiatiefnemers.

De boeketten kunnen besteld worden via Geenzoenmaareenbloem.nl en worden bezorgd in de regio Zuid-Holland en Noord-Brabant. ZZP-ers en lokale ondernemers kunnen zich ook via de website aanmelden.

 

 


Leandra de Boef | 01-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS