maandag 25 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Laten we elkaar helpen… #Blog

Laten we elkaar helpen… #Blog

Jeetje wat is er veel aan de hand. Wat zijn we in een crisis beland. Je hoort bij het nieuws het ene slechte bericht na het andere. Worden jullie er vrolijk van? Ik in ieder geval niet. Als ik ’s avonds het nieuws kijk dan heb ik nagenoeg na twee berichten al de neiging om te gaan zappen, op zoek naar nieuws waar ik blij van word. Is dat er dan niet? Ik vind van wel. Als ik kijk naar alle acties die ik zie vanuit kweker, telers, bedrijven en instanties dan word ik daar toch echt wel weer blij van. Alleen vind ik ook dat we elkaar vooral niet uit het oog mogen verliezen en elkaar ook moeten gaan helpen. Gedeelde smart is halve smart zeggen we toch altijd……

Help elkaar
Ik heb het in mijn vorige blog eigenlijk ook aangegeven, geef het maar weg als je er echt niets meer aan hebt en het eigenlijk in de prullenbak zou moeten gooien. Dat is en blijft gewoon zonde.
Maar deze tijd vraag ook om saamhorigheid en het oppakken van nieuwe mogelijkheden en kansen. Misschien kunnen we gezamenlijk, als gehele keten iets doen richting de consument, bedrijven en/of ziekenhuizen. Consumenten vinden het natuurlijk fantastisch om bloemen, planten, perkplantjes of andere zaken bij u op de tuin te kopen. Maar eigenlijk verstoren we ook de handel van de tuincentra en de bloemist. Die zijn er ook niet bij gebaat dat u zoveel weggeeft of verkoopt. Zij zullen misschien ook wel minder klanten krijgen en daardoor ook mogelijk in de problemen komen. Super gaaf als die bossen bloemen in stalletjes worden aangeboden voor een zacht prijsje. Maar ook de bloemist op de hoek gaat het merken dat u ze heeft verkocht of heeft weggegeven.


Foto: Pinterest 

Het staat u natuurlijk meer dan vrij om het te doen. Ik kan en wil u ook helemaal niets verbieden. Maar denk ook aan de anderen en help juist elkaar in deze moeilijke tijd. Misschien is het juist wel erg prettig om in deze tijd een mooie actie op te zetten met een keten of lokaal bedrijf in Nederland. Misschien een mooie actie waarbij u als bedrijf super in beeld komt bij de consument, maar ook het tuincentrum of ander verkooppunt. Een leuk en goed moment om te ervaren en te kijken wat daar nou werkelijk gebeurt.
Ik denk dat zij er ook wel open voor staan, mits het natuurlijk kleinschalig is en zij geen grote toestroom van mensen verwachten en krijgen want dan bereiken we het tegengestelde. Maar laten we gaan werken aan onze relatie met de ketenpartners en kijken wat we daar extra uit kunnen halen. Samen staan en gaan we sterk door deze ellendige tijd.

Alsnog geen zin in een mooi marketingverhaal al geeft en biedt een crisis ook wel eens weer kansen. Daar kom ik de volgende keer zeker wel op terug omdat ik merk dat bepaalde bedrijven het juist ook oppakken en misschien kunnen wij daar nog iets van meepikken en leren.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
02-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS