maandag 25 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Steven van Schilfgaarde: huidig steunpakket absoluut onvoldoende voor sierteelt

Steven van Schilfgaarde: huidig steunpakket absoluut onvoldoende voor sierteelt

Als er geen noodfonds komt, dan komen er heel veel bedrijven in hele grote problemen, tot faillissementen aan toe, zo stelt Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland in gesprek met BNR in Bedrijf. Het steunpakket van het kabinet is volgens Van Schilfgaarde voor de sierteelt absoluut onvoldoende. Er moet een noodfonds komen om de Nederlandse sierteeltsector overeind te kunnen houden, zo stelt de CEO.

Hij verwacht dat het kabinet binnenkort ja zal zeggen tegen het noodfonds: "In weet dat er hard aan gewerkt wordt en dat er in Den Haag heel zorgvuldig en intensief naargekeken wordt.” Volgens Van Schilfgaarde is de sierteelt een heel specifieke sector., waarin 150.000 mensen werkzaam zijn en productie en productiekosten gewoon doorlopen en niet zomaar te stoppen zijn. Volgens Van Schilfgaarde heeft de sierteeltsector nog nooit eerder aangeklopt voor zo'n regeling, in tegenstelling tot bijvoorbeeld groente en fruit.

Normaal gesproken worden in Aalsmeer per dag meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Maar door de uitbraak van het coronavirus blijven kopers massaal weg.

Beluister hier het volledige interview met Van Schilfgaarde.

 

 


02-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS