dinsdag 14 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Nieuwe gezamenlijke bloemen- en plantencampagne in ontwikkeling

Nieuwe gezamenlijke bloemen- en plantencampagne in ontwikkeling

Bloemenbureau Holland is samen met een brede vertegenwoordiging vanuit de sector bezig met de ontwikkeling van een nieuwe campagne voor bloemen en planten. Hiermee willen zij een extra omzetboost voor bloemen en planten creëren op het moment dat de meest beperkende restricties omtrent corona opgeheven zijn. "Een campagne om gemiste momenten van samenzijn alsnog te kunnen vieren."

Doel van de campagne is om een positief gevoel te laten doorklinken, waarmee ingehaakt wordt op het veranderende consumentengedrag. Tijdens de crisis zijn er veel momenten waarop we niet samen kunnen zijn. Dat raakt iedereen. Voor de campagne willen de partijen een idee ontwikkelen waarbij deze momenten alsnog met aandacht, met elkaar in alle vrijheid én met bloemen en planten gevierd kunnen worden. Bloemen en planten staan immers voor verbondenheid en voor aandacht en hebben de positieve eigenschap de connectie tussen mensen te benadrukken. De campagne moet bij voorkeur in de kernlanden Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd worden.

Twintig enthousiaste en toonaangevende veredelaars, kwekers en handelsbedrijven namen samen met Royal FloraHolland, VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel, Glastuinbouw Nederland en AIPH deel aan de kick-off meeting. Hierbij bleek er veel bereidheid te zijn om de krachten te bundelen, samen in een campagne te investeren en versnippering tegen te gaan. Er zal nu eerst een in grote lijnen een campagneplan gemaakt worden dat voorgelegd wordt aan alle partijen in een vervolgsessie.

De startdatum van de campagne is afhankelijk van wat er wordt besloten over de corona-maatregelen. Er wordt voorlopig gekoersd op inzet van de campagne in de maanden na de zomervakantie.

 

Leandra de Boef | 07-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS