dinsdag 14 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Klein, gedoneerd geluk voor verpleegkundigen en verzorgenden met Suspended Bouquets

Klein, gedoneerd geluk voor verpleegkundigen en verzorgenden met Suspended Bouquets

Op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging met dit jaar de 200e verjaardag van Florence Nightingale, staan verpleegkundigen en verzorgenden centraal. Juist op deze dag wordt Suspended Bouquets gelanceerd, een samenwerking van V&VN, Topbloemen.nl en FleuraMetz. Vrij vertaald betekent het ‘uitgesteld boeket’ en de beweging staat voor de samenwerking tussen consument, bloemist en het goede doel/initiatief. Symbolisch doneert V&VN-voorzitter Gerton Heyne op de Dag van de Verpleging een boeket aan verpleeghuisverzorgende Marita de Kleijne. 

Suspended Bouquets is ontstaan om verpleegkundigen en verzorgenden te kunnen bedanken voor hun inzet tegen het coronavirus, zonder daarmee het ambacht van kwekers en bloemisten te vergeten. Verpleegkundigen en verzorgenden verdienen een bloemetje, maar de kwekers van deze bloemen en bloemisten zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Zij willen graag bijdragen, maar moeten ook gewoon geld verdienen. Daarom bedacht FleuraMetz het initiatief om bloemen te kunnen schenken en gelijktijdig de kweker en bloemist gezond te laten ondernemen.

Consumenten worden opgeroepen om te doneren tussen 11 mei en 30 juni 2020. Elke donatie geeft recht op (een deel van) een voucher ter waarde van € 20, die ingewisseld kan worden voor een boeket via Topbloemen.nl. Dit platform doneert tijdens de actieperiode € 5 bovenop elke voucher.

V&VN ontvangt de gedoneerde vouchers en kan deze zelf verdelen onder de leden. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen zo op een eigen gekozen moment een boeket naar smaak uitzoeken en genieten van dit kleine, gedoneerde geluk. Kwekers en bloemisten krijgen op deze manier eveneens loon naar werken. 

 


08-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS