dinsdag 14 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Groene Kneusjes box scoort goed

Groene Kneusjes box scoort goed

De Groene kneusjes-box van Plantje.nl doet het goed. Groene vingers of dat nu juist niet, maar wel een groen hart, het idee van een doos vol planten voor maar € 19,50 is voor veel mensen blijkbaar erg aantrekkelijk. Er zijn er in 3 maanden tijd namelijk al 45.000 van verkocht. Ook het idee dat je vooraf totaal niet weet welke planten je krijgt, het verrassingseffect, lijkt het erg goed te doen.

De doos is gevuld met negen tot elf planten die een schoonheidsfoutje hebben, van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig zijn. Om deze plantjes niet te verspillen, worden ze verkocht in de Groene Kneusjes box. Een doos gevuld met een verrassing aan plantjes, die een tweede kans krijgen tegen een zacht prijsje. Tijdens de coronacrisis kon het zelfs zo zijn dat er met de planten helemaal niks mis was, omdat veel kwekers het een leuk idee om planten die ze niet kwijt konden aan de kneusjesbox toe te voegen.

Het concept van Plantje.nl is ongeveer drie weken voor de coronacrisis geboren. ,,We zagen dat er veel weggegooid werd bij kwekers en dat doet pijn. Zo kwamen we op het idee voor de Kneusjesbox. Hiermee kunnen we planten die anders in de container zouden belanden toch een tweede leven geven” legt Plantje.nl-oprichter Pieter van der Dussen uit in het AD. 

 

Mensen hebben de afgelopen periode noodgedwongen veel tijd in en om het huis doorgebracht en het lijkt er op dat ze deze tijd ook graag met meer groen in huis door willen brengen. Dat zou, volgens Van der Dussen, in elk geval een logische verklaring zijn voor de enorme stijging van de verkoopcijfers van Plantje.nl. "Het is een moeilijke tijd en je wordt gewoon blij van planten.”

Het grote succes van de Kneusjesbox is volgens hem mede te danken aan social media. Hier werd de box opgepakt door bloggers en vloggers, die ‘unboxing video's’ en foto's op Instagram en Youtube plaatsten. "Toen brak de gekte echt los”, vertelt Van der Dussen aan AD.nl. "Je ontvangt veel planten voor een zachte prijs en je zorgt er ook nog eens voor dat ze niet in de prullenbak terechtkomen."

bron: AD.nl


Leandra de Boef | 26-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS