dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Shoppen maar dan makkelijker #blog

Shoppen maar dan makkelijker #blog

We kennen Facebook al een tijdje. Wie gebruikt het eigenlijk niet? We kennen ook het andere platform Instagram. Die laatste wordt al veel meer gezien als koopkanaal dan Facebook. Maar nu maakt Facebook het ons nog makkelijker door een nieuwe functie toe te voegen. Facebook shoppen maakt van Facebook én Instagram eigenlijk een complete webshop met interessante functies. Wat kunt u er mee?

Wat is het eigenlijk?
Facebook kennen we eigenlijk alleen van oudsher als interactie platform met onze vrienden, kennissen en anderen die we kennen. In de loop der jaren zijn daar vele functies bijgekomen. Neem alleen al de pagina’s voor bedrijven en de marktplaats. Erg leuk om je spullen te verkopen en sinds kort “ruimte” als een soort digitale ontmoetingsplaats.

Maar Facebook shop gaat duidelijk verder dan marktplaats. Met Facebook shop kan je binnen Facebook en Instagram een complete webshop opzetten. Het maakt het verkopen van producten aan derden vele malen gemakkelijker. Zag je zeker in de afgelopen tijd veel links die naar eigen webshopachtige zaken op websites gingen dat is straks niet meer nodig.Je kunt met shops een complete en professioneel uitziende webshop opzetten op Facebook en Instagram. Heb je een catalogus op je pagina dan is straks het omzetten naar een webshop erg makkelijk. Heb je dat nog niet, dan lees je hier hoe je dat doet.

Het opzetten is heel erg eenvoudig omdat Facebook al veel heeft aangemaakt en ingericht. Alleen een goed afrekensysteem met bijvoorbeeld iDeal is er (nog) niet. Maar het zal mij niets verbazen als dat er komt.

Ook kan de nieuwe functionaliteit nog niet met en/of via Messenger, Instagram Direct of WhatsApp gebruikt worden, maar ook dat zal mij niet verbazen als dat straks gewoon mogelijk is. Het platform is er nog maar net, dus wordt het verder ontwikkeld.
Er wordt zelfs gewerkt aan een zgn. loyalty programma. Hiermee kan je vaste klanten belonen. Hoe en wat dit gaat worden is nog niet helemaal duidelijk maar het gaat er zeker komen.

Waarom Facebook Shops
Als je een beetje goed bezig bent met Facebook en Instagram dan vragen je fans of klanten misschien ook wel eens of ze een plantje of bloemen kunnen kopen. Dan verwijs je ze veelal naar een tuincentrum, bloemist of andere retailer. Dat hoeft nu dus eigenlijk niet meer. Je kan rechtstreeks aan je eigen fans verkopen. Hou er wel rekening mee dat zo’n proces goed moet passen binnen de huidige werkwijze. Het vraagt een aanpassing in handelen en denken.

Maar je kunt daarna weer via je pagina andere zaken vragen en/of producten laten zien. Een klik en ze zitten in de webshop. Je kunt ratings toevoegen aan de producten en laten we eerlijk zijn, dat kan erg prettig werken en je een steuntje in de rug geven voor een bepaald product. Of je krijgt commentaar waar je mogelijk iets mee kunt doen. Een leerzaam moment dus.

Je hebt de mogelijkheid om zaken te analyseren en optimaliseren. Allemaal binnen een bekende omgeving van Facebook en Instagram. Kortom een stukje gemak dient de gebruiker.
Denk nou niet dat dit het gouden ei is maar het kan helpen. Geen aparte website meer maar direct op het platform waar de kopers toch al zitten. Je kunt er dus gemakkelijker en meer gebruik van maken. Een optie met mogelijkheden.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
28-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS