dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

De 5 vragen aan... Kjell Duijvestijn

De 5 vragen aan... Kjell Duijvestijn

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Kjell Duijvestijn, 26 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin Chantal in Naaldwijk. Ik ben opgegroeid tussen de bloemen en planten in het Westland. Na een korte schoolcarrière aan de Havo en een jaar op de Hogeschool Rotterdam ben ik gestopt met school om in de bloemen en planten te werken. Het stond voor mij al van jongs af aan vast dat ik in dezelfde branche als mijn vader wilde werken. Al vanaf mijn twaalfde had ik een bijbaantje op de veiling bij toentertijd Lowlands Flowerexport. Hier heb ik gedurende mijn schooltijd trouw in de vakanties gewerkt en ben ik nadat ik gestopt ben met school begonnen als bloemeninkoper. Na verloop van tijd ging Lowlands Flowerexport samen met Flowerforce, waarna ik een uitstapje heb gemaakt naar elders om vervolgens twee jaar later weer terug te komen bij Flowerforce.

Na 3 jaar kwam ik wederom op een punt waarop ik me afvroeg welke kant ik op wilde en dat bleek toch het zelf ondernemen te zijn. Deze keuze heb ik toen voorgelegd aan de twee eigenaren Gerben van Marrewijk en Sander van Veldhoven. Zij gaven aan dat ze me graag in het bedrijf hielden en zodoende ben ik sinds 1 januari 2020 voor 33% mede-eigenaar van Flowerforce en Flowerhandlers. Ik combineer op dit moment bepaalde managementtaken met inkopen en verkopen. De dynamiek van het in- en verkopen kan ik niet missen, dat vind ik juist het mooie aan deze handel. Het is prachtig om te zien hoeveel gepassioneerde mensen er hier binnen en buiten het bedrijf werken. Doordat we met Flowerhandlers het orderpickproces en het uitleveren voor kwekers doen, merken we des te meer het belang van fijnmazigheid, flexibiliteit en snelheid. Dit geeft bepaalde inzichten in processen die we weer kunnen gebruiken in ons andere bedrijf Flowerforce. Het is mooi dat we op deze manier processen binnen de twee bedrijven kunnen optimaliseren en daarmee leveranciers en klanten kunnen verblijden.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
De dynamiek en de onvoorspelbaarheid. Onze keten wordt commercieel en logistiek elke dag weer onderworpen aan een fijn staaltje topsport. Het geeft voldoening om daar deel van uit te maken en vanuit een interne functie, door het gebruik van data, een sturende functie te hebben. Met behulp van historische en toekomst voorspellende data kunnen we steeds beter sturen op de dag van morgen. Dit vertaalt zich naar efficiëntere logistieke en commerciële planningen en uiteindelijk hou je op deze manier de kwaliteit van de producten hoogwaardig.
Verder vind ik het bijzonder, en dat vervult me met grote trots, dat ik mag samenwerken met een gepassioneerde, jonge en leergierige groep collega’s en een groep trouwe ketenpartners. Samen zetten we elke dag onze schouders eronder en zorgen we dat onze klanten over de hele wereld een ‘wow’-gevoel krijgen op het moment dat onze bloemen arriveren op de plaats van bestemming.Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?
Ik denk dat men momenteel niet ontkomt aan het coronavirus. Het houd je zowel privé als zakelijk bezig. Het is fantastisch om te zien hoe een crisis zorgt voor nationale saamhorigheid op alle vlakken en facetten. Op internationaal gebied vind ik het fascinerend dat ieder land voor een eigen aanpak kiest. De internationale situatie hebben we uiteraard goed moeten monitoren als bedrijf, vanwege het grote aantal landen waarnaar we exporteren.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Ik zou graag willen dat we als bedrijf voorop blijven lopen op het gebied van digitalisering, maar daarbij toch het persoonlijke contact niet uit het oog verliezen met onze ketenpartners. We willen en durven onderscheidend te zijn, dat wil ik erin houden. Uitgaan van eigen kracht en niet te veel naar anderen kijken vanuit concurrentie-oogpunt, vind ik één van de kernwaarden om te groeien. Wat ik wel graag nog meer wil veranderen, is dat het principe klant/leverancier verandert in partner/partner. Ik heb altijd geleerd dat wie niet kan delen ook niet kan vermenigvuldigen. Wat dat betreft proberen we elke dag iets meer commitment te creëren met onze partners.

Wat ga je dit weekend doen?
Helaas begin ik vrijdag met de crematie van mijn oma. Ze is 86 jaar oud geworden en is helaas zondag 24 mei overleden. Na de crematie zullen we in besloten kring het leven vieren en proosten op haar leven en de mooie herinneringen ophalen. Zaterdag en zondag zal ik samen met vrienden en familie genieten van het mooie weer en mij vermaken met mijn BBQ. Vervolgens gaan we er tweede Pinksterdag weer goed gemutst tegenaan en zorgen dat onze prachtige bloemen in het buitenland op de keukentafel staan!

 

Bron: www.Floranews.com
29-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS