dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Met welke route kom je op dezelfde lijn? #blog

Met welke route kom je op dezelfde lijn? #blog

Pinkstermaandag is het 1 juni en dan mogen we weer naar het terras! Ook zijn bijeenkomsten tot 30 personen weer mogelijk mits we rekening houden met de 1,5 m afstand. Voor mij de reden om zo langzamerhand weer wat activiteiten te organiseren met familie en vrienden. Maar dat was nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan.

Niet op 1 lijn
Zo had ik een wandelroute bedacht waar iedereen op een ander punt begint zodat je elkaar tegen komt voor het maken van een praatje. Dit idee dropte ik in de familie app. Er ontstond al snel veel gedoe. Niet iedereen denkt kennelijk hetzelfde over de versoepeling van de regels. De een ziet meer gevaren dan de ander. Dat zal het nog lastig maken om uit deze lockdown te komen.

De voorruit is beslagen
Aan de ene kant ontstaan wel weer de behoeftes om elkaar te zien en de gezelligheid op te zoeken. Maar we weten niet wat het effect zal zijn als er weer meer sociale activiteiten zijn opgestart. Zoals Jaap van Dissel van het RIVM het beschrijft: onze voorruit is beslagen, we hebben alleen maar een achteruitkijkspiegel.

Stel dat…
Dat geldt natuurlijk ook voor je bedrijf. De ene medewerker gaat wat makkelijker met de regels om, de ander heeft uit angst voor ziekte wat meer moeite om naar zijn werk te komen. ‘Want stel dat…’ Mede doordat er in de tuinbouw veel flexkrachten werkzaam zijn, geeft dit bedrijven in de sector een extra kwetsbare positie.

Blijf in gesprek
Ook nu het beter gaat, is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. Ga na: Hoe ervaart iedereen het? Hoe ga je met elkaar om als iemand zich totaal niet aan de regels houdt? Afhankelijk van je persoonlijkheid en de invloed van de omgeving gaat ieder mens verschillend met de situatie om. Hebben medewerkers zelf ideeën hoe ze het werk of de werkplek meer corona roof kunnen inrichten? Hoe kijk je samen naar de toekomst?

Voorkom wrijving
Communiceren tijdens crisis blijft het allerbelangrijkste. Probeer te blijven communiceren in zowel teamverband als één op één. Dit voorkomt wrijving. Wil je meer weten over communiceren in tijden van crisis? Binnenkort komt Kasgroeit met korte filmpjes waarin we tips geven over dit soort onderwerpen.

Anneke Postma, Adviseur Opleiding, Ontwikkeling en HR bij Kasgroeit.


 

Bron: www.floranews.com
29-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS