dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

De 5 vragen aan… Jefry van den Hoeven

De 5 vragen aan… Jefry van den Hoeven

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben ondernemer en techneut met een lange geschiedenis in de sierteeltsector. Verder ben ik gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en woonachtig in Monster. Al 25 jaar ben ik actief in de sector vanuit mijn functie binnen het softwarebedrijf JEM-id uit Honselersdijk.

Tegenwoordig gaat 100% van mijn aandacht naar Royal FloraHolland en de Joint Venture die Royal FloraHolland met FloraXchange is aangegaan. Samen met een zeer gemotiveerd team ben ik dagelijks bezig om Floriday te ontwerpen, bouwen, implementeren en ondersteunen.

De 5 vragen aan Jefry van den Hoeven Jem-Id Royal FloraHolland Floriday

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Mijn functie is erg breed en daarmee heel gevarieerd. Het ene moment ben ik met kwekers en kopers in gesprek, het volgende moment help ik bij het programmeren van de functionaliteiten. Daarnaast hou ik me bezig met het bedenken van de benodigde functionaliteiten en de manier waarop we deze in de markt gaan zetten. Ondanks dat je het grootste deel van de dag achter je toetsenbord zit, zeker in deze tijd, is geen dag hetzelfde.

Wat deze functie echt bijzonder maakt, is dat je hiermee aan de wieg staat van een verandering voor de gehele sector. We hebben als missie om de nieuwe infrastructuur neer te zetten voor de wereldwijde sierteeltsector. Ik ben ervan overtuigd dat dit de efficiëntie in de sector ten goede komt wat vervolgens zal leiden tot een versteviging van de positie van Nederland in de sector.

Het is cool dat je op deze manier echt het verschil kan maken en doordat dit gevoel in het hele team aanwezig is, komt er veel energie vrij en heeft iedereen hetzelfde doel.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Het zal geen verrassing zijn dat dat met de coronacrisis te maken heeft. Wat mij hierin het meeste heeft beziggehouden is de onprofessionaliteit die Nederland heeft op het gebied van informatie. Om in deze chaos de juiste beslissingen te nemen, is betrouwbare data noodzakelijk. De snelheid en nauwkeurigheid van data is van groot belang. Toch krijgen we het in Nederland maar niet voor elkaar om mensen die overlijden dezelfde dag nog centraal geregistreerd te krijgen.

Uiteraard volg ik het nieuws ook met een Westlandse pet op. Ik vind het fijn om te zien dat de meeste productgroepen in de sierteelt alweer aardig lopen en ik vond het mooi om te zien hoe de coronacrisis de samenwerking in de sector op sommige vlakken heeft verbeterd.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Met Floriday bouwen we de nieuwe infrastructuur voor de wereldwijde sierteeltsector. Dit betekent niet alleen dat kwekers en kopers elkaar weten te vinden om zaken te doen, maar dat we allerlei spelers in de sector met elkaar verbinden via Floriday. Het is een enorme verandering voor alle partijen en uiteindelijk wil ik dat de sector hier zichtbaar efficiënter van gaat werken wat zich uit in besparing van kosten door overbodig administratief werk en CO2 van overbodige vervoersbewegingen.

Aan het einde van dit jaar moeten alle directe transacties 100% Digitaal lopen via Floriday. Dit vraagt om een enorme verandering in de werkwijze van kwekers en kopers. De telefoontjes en Whatsappjes van kopers naar kwekers met bestellingen kunnen dan niet meer. Kopers zullen orders écht digitaal moeten gaan plaatsen. Deze verandering brengt ook voordelen met zich mee. Zo is de kans op fouten maken minder groot door de digitale verwerking van orders. Ook komt dit ten goede aan de informatie-uitwisseling van bijvoorbeeld certificering en duurzaamheid.

Wat ga je dit weekend doen?

Het wordt komend weekend mooi weer en daar ga ik zeker van genieten. Zaterdag ga ik eerst even naar kantoor om mijn laatste werk af te maken. Zaterdagavond ga ik een nachtje kamperen in de achtertuin met de familie en een mooie tocht op de racefiets of mountainbike zal ook zeker weer een onderdeel van mijn weekend worden! (Deze vraag werd Jefry gesteld voorafgaand aan het zonnige Pinksterweekend ;-) )
 

Bron: www.floranews.com
05-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS