dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Hoe gaat het nu met... Pim van den Akker?

Hoe gaat het nu met... Pim van den Akker?

In onze nieuwe rubriek “Hoe gaat het nu met…?” laten we sectorgenoten aan het woord, die eerder “De 5 vragen aan…“ beantwoord hebben of op een andere manier bij ons in het nieuws geweest zijn. Ze zijn of een andere weg ingeslagen, of hebben sinds die tijd iets meegemaakt dat een enorme impact gemaakt heeft. Hoe gaat het nu met ze en wat zijn ze gaan doen?

Op 17 maart 2017 spraken wij met Pim van den Akker voor de rubriek “De 5 vragen aan…”. Pim was op dat moment bloemsierkunstenaar, auteur, docent en designer en oprichter van het internationale inspiratie en educatie platform Flower Factor. Zoals hij zelf toen zei “Wat ik doe is ontwerpen en vormgeven in de breedste zin van het woord. Mijn werk is heel divers en dat is ook precies wat het zo bijzonder maakt.” Ruim 3 jaar later zijn wij heel benieuwd hoe het nu met hem gaat, wat hij zoal doet en welke gebeurtenis de grootste impact op zijn leven heeft gemaakt.

Wat doe je nu?
Eigenlijk hetzelfde als 3 jaar geleden, en wat ik al deed toen ik voor mezelf startte in 1999; mezelf en andere inspireren met grote ambities en dromen. Alleen nu meer kennis en ervaring rijker. Mijn visie en missie zijn daarin niet veranderd! En het is heerlijk om er nu aan te werken om die ambities ook werkelijk te realiseren.

Eén van jouw quotes 3 jaar geleden was: “Pas als het “verlangen” naar onze sector en onze producten er is, is er ruimte om mensen verliefd te laten worden.” Is die ruimte er inmiddels volgens jou?
Wat je ziet, is dat er dus inderdaad meer en meer verlangen is gekomen naar groen, bloemen en planten. Of breder gezegd; naar de natuur. Dat mensen bewuster bezig zijn met hun leef en werkomgeving, zeker gezien de corona situatie, en met hun lichamelijk en emotionele geluk. Er is daarmee wel degelijk meer verlangen ontstaan ook richting onze sector in de vorm van de kwekers, veredelaars en bloemisten. Maar hier liggen nog veel kansen voor onze sector in de komende jaren. Je ziet al dat er ook door het virus anders gedacht en gewerkt wordt in de sector, dat er veel creativiteit ontstaat door de ontstane situatie. Ik hoop dat we deze manier van creativiteit nog meer gaan inzetten als “leading tool” in plaats van oplossend element bij een situatie waar we mee geconfronteerd worden.

Hoe kijk je terug op de afgelopen drie jaar?
Het waren drie hele mooie jaren, waarin Inspiratie & Educatie een grotere rol heeft gekregen in de sector. Er zijn heel veel mooie stappen gezet. Maar toch zie je ook dat er nog meer samengewerkt en krachten gebundeld kunnen worden. Het is ergens vreemd dat er een situatie als de huidige coronacrisis voor nodig is om bedrijven en sectoren dichter bij elkaar te brengen. Om ze te laten realiseren dat er veel meer natuurlijke verbindingen zijn dan voorheen gedacht werd. Daarnaast zijn er ook stappen te maken in het onderwijs, want ook daar kunnen we als sector veel meer mee bereiken richting de toekomst.

Hoe gaat het nu met... Pim van den Akker

Welke gebeurtenis heeft de grootste impact op jouw leven gemaakt?
Dat is een mooie en lastige vraag, want als je creatief bent dan zijn er veel gebeurtenissen, groot en klein, positief en negatief, die impact kunnen hebben, onderdeel worden van jouw proces. Voor mij blijft mijn 1e boek, dat ik in 1999 uitgaf toen ik zelf nog op school zat, een belangrijk ding. Zowel zakelijk als privé was dat een overwinning.

Maar had ook het faillissement van Flower Factor een grote impact. Zoiets raakt je! Maar misschien anders dan mensen zouden verwachten, want het gaf ook prachtige inzichten! De doorstart die we met Flower Factor gemaakt hebben, maakt me zo trots! Het heeft mij nieuwe energie gegeven, die mijn ambities alleen nog maar groter en sterker hebben gemaakt! Er liggen nog zoveel veel nieuwe kansen en mogelijkheden voor onze prachtige sector….

Wat zijn je dromen?
Oh, zo veel! Ik moet minstens 120 jaar worden om alles wat in mijn kop zit te realiseren… Ik wil zeker nog 10 boeken uitgeven, ze zijn zelfs al klaar in mijn gedachte. Een school starten, tv-formats uitrollen die ik al klaar heb liggen, een concept store met kwekers opzetten, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast wil ik me enorm gaan inzetten om de jeugd nog meer te laten zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in hun leven. Dit is echt iets dat komt van mijn eigen kindertijd. Groen Doen In De Klas is daar één voorbeeld van. Het was een droom en een ambitie en in 2,5 jaar tijd zijn we nu de grootste groene leerlijn op basisscholen in Nederland. En onlangs hebben we de Zonnebloem Kampioen gelanceerd; een prachtig project voor kinderen in Nederland! Alle kinderen leren hoe ze zelf de mooiste zonnebloemen kunnen kweken! En als je dan in 1,5 dag tijd e-mails binnenkrijgt van ruim 140 scholen in Nederland, met de reacties van kinderen en docenten dan word ik gewoon heel, heel blij. Dus ja, voor elk kind in Nederland een zonnebloem, hoe mooi zou dat zijn. Dit soort mooie projecten bedenken en dan samen met veredelaars en kwekers realiseren voor de jeugd, onze toekomst, is echt super om te doen.

Bron: www.floranews.com
Leandra de Boef | 12-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS