maandag 23 november 2020
FN TOP add 2010TOP  Retail Solutions

Is TikTok iets voor bloemen en planten? #blog

Is TikTok iets voor bloemen en planten? #blog

Wie kinderen heeft, moet het zeker herkennen. Die zitten bijna met zekerheid op het video platform TikTok. Is het alleen voor kinderen of kunnen bedrijven er ook gebruik van maken? Ik ga geen keuze maken voor jullie, maar wel een uitleg geven wat wel en niet mogelijk is.

Wat is TikTok?
TikTok is een gratis app waarmee gebruikers korte, creatieve filmpjes maken en dan plaatsen op het platform. Muziek, dans, playback, hashtags en sketch spelen hierin een grote rol. Maar ook het geven van informatie op een snelle manier.
De video’s van 15 tot 160 seconden kunnen met de app makkelijk bewerkt worden met de vele filters en effecten.


TikTok 

Met ruim 3,5 miljoen gebruikers alleen in Nederland is het geen klein platform. Deze gebruikers zitten er dagelijks op. Generatie Z, geboren tussen 2000 en 2012, is met name de doelgroep. Maar daar komt verandering in. De twintigers van nu gebruiken het ook steeds meer.

Het algoritme van het platform is uniek. Ook al heb je nauwelijks volgers jouw video kan op het platform al flink bekeken worden. In het algoritme is niet verwerkt dat je veel volgers moet hebben om viral te gaan. Dus dat geeft kansen. Als de video goed is en andere kijkers, kijken de video helemaal af, dan wordt deze alleen maar meer naar voren gedrukt. De inhoud is dus vooral erg belangrijk. Zeker gelet op de doelgroep, is dit echt essentieel.

Doe je als bedrijf al redelijk wat met Instagram of Snapchat, dan is TikTok eigenlijk een logische stap. Veel zaken werken hetzelfde. Je maakt een video en kan deze bewerken en zo ‘leuk’ maken als je zelf wilt. De kijkers in die doelgroep vinden dat fantastisch.

Wat kan ik er mee met bloemen en planten?
Klanten, zeker de jongeren, hebben nog weleens over hoe om te gaan met bloemen en/of planten. Maak daarvan eens leuke video’s en maak deze leuk op. Hoe ga ik overpotten, hoe snij ik bloemen op de juiste manier. Vele tips en tricks kunnen aan bod komen. Maak het vooral inspirerend en zeker niet te mooi. Deze generatie wil het zo eerlijk en open mogelijk. Dus het bouwen van een studio met hele extreme zaken erin is zeker niet nodig. Wordt gezien als kennisleider en maak het leuk.

Gebruik ook humor. Erg belangrijk. Deze generatie wil vermaakt worden en dat lukt vooral niet met saaie video’s. Bedrijfsfilms gaan dus ook zeker niet werken. Kies voor het inspireren van je volgers en kijkers. Maar bedenk wel, maximaal 180 seconden. Dus kort en krachtig.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
11-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS