zaterdag 8 augustus 2020
Zomervakantie Let Hope Bloom

Minister Schouten geeft geen gehoor aan oproep tot verlenging noodfonds

Minister Schouten geeft geen gehoor aan oproep tot verlenging noodfonds

De oproep van de Crisisorganisatie Coronacrisis Tuinbouw om de periode te verlengen waarvoor de extra steunmaatregel voor de tuinbouw van kracht is, heeft geen draagvlak gevonden bij minister Carola Schouten. De minister van LNV stelde donderdag 11 juni in het Kamerdebat dat de markten hiervoor al te veel hersteld zijn. Het noodfonds van 600 miljoen euro geldt voor omzetverliezen tussen 12 maart en 12 juni 2020.

Ook wil Schouten de hoogte van steunplafonds niet aanpassen. Het maximale steunbedrag van 1 miljoen euro is volgens de minster een heel groot bedrag zonder dat er een tegenprestatie gevraagd wordt. 

In het debat maakte Schouten bekend dat gedurende de looptijd van de maatregel nu in totaal 156 miljoen aan steun aangevraagd is door sierteeltbedrijven en voedingstuinbouwbedrijven.

De aanvraagperiode voor het noodfonds is wel verlengd, van 4 naar 18 juni in verband met eerdere aanpassingen aan het noodfonds, die nog wel goedgekeurd moeten worden door de Europese Commissie. Dit betreft een aanpassing voor bedrijven met een groei van bedrijfsareaal of omzet in de periode 2017-2019. Hiervoor is een voorstel met meer maatwerk gemaakt.


12-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS