woensdag 30 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Syngenta Flowers wint met Dahlia Sincerity de FleuroStar 2020

Syngenta Flowers wint met Dahlia Sincerity de FleuroStar 2020

Syngenta Flowers heeft met de Dahlia Sincerity de FleuroStar 2020 gewonnen. Hiermee is het de opvolger van de Begonia MacaRouge van Beekenkamp. De winnaar werd donderdagmiddag 18 juni bekend gemaakt tijdens een online live event. Dahliaveredelaar Ronald Snijder en Global of Head of Flowers Michael Kester van Syngenta Flowers namen de prestigieuze prijs in ontvangst van Karol Pawlak en Sally van der Horst van FleuroSelect. Het event vond online  plaats in verband met de huidige regelgeving en maatregelen omtrent het coronavirus. De overige vier kandidaten voor de FleuroStar 2020 waren Digitalis Panther van Takii, Petunia Mystical Midnight Gold van Florensis/Miyoshi, Petunia Shock Wave Purple Tie Dye van PanAmerican Seed of Solenostemon Main Street Hollywood Boulevard van Dümmen Orange.

Een trotse veredelaar Ronald Snijder en Global of Head of Flowers Michael Kester van Syngenta Flowers te midden van de organisatie van de FleuroStar 2020. V.l.n.r. Heike Gronemann, Michael Kester, Ronlad Snijder, Karol Pawlak, Ann Jennen en Sally van der Horst.

De Sincerity is door de vakjury gekozen tot de plant met de wow-factor. "De prachtige volledig dubbele bloemen kunnen een diameter bereiken van wel 20 cm. Ze heeft een grote hoeveelheid vroegbloeiende bloemen in bijzondere tinten: tweekleurig roze en wit met een speels beetje geel in het centrum. Sincerity is compact en goed vertakt en biedt daarmee een fraai gevormde achtergrond voor de prachtige bloemen. Met het hoogtepunt van de bloei in het midden/einde van de zomer en de vroege herfst is deze dahlia een prima keuze voor openbare ruimtes en grote bakken of potten, of om de eerste gaten in de vaste border op te vullen. Sincerity doet het uitstekend in de tuin en heeft een enorme kleurenimpact die zowel de retail als de consument zal overtuigen."

"Dit is een belangrijke prestatie voor onze veredelaar, onze klant en de hele keten, want innovatie brengt waarde op de markt" reageert een trotse Kester. "We hebben dit soort innovaties in onze sector nodig. Dahlia is een zeer strategisch gewas voor ons en er komt nog meer aan." Ook veredelaar Snijder is super trots op de prijs: Sincerity is een prachtig product met geweldige bloemen zo groot als mijn hand. Deze Dahlia is geschikt voor verschillende potmaten en is ook een perfecte plant voor de groenvoorziening. Ze is een gemakkelijk te kweken en te verzorgen product, groeit snel en kan het omgaan met alle soorten weersomstandigheden. Het is gewoon een juweel in je tuin."

Syngenta Flowers ontvangt naast de titel en de eer ook marketing ondersteuning voor een succesvolle productintroductie van de Sincerity. Deze wordt verzorgd door de sponsors van de FleuroStar: Waterdrinker, Pull Position, Stokvis Content en Desch Plantpak.

 


Leandra de Boef | 18-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS