donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

GrootGroenPlus start voorbereidingen ondanks onzekerheid

GrootGroenPlus start voorbereidingen ondanks onzekerheid

De onzekerheid rondom het wel of niet doorgang vinden van beurzen bestaat al even en heeft ertoe geleid dat veel andere evenementen definitief zijn geannuleerd, zijn verplaatst, of in een online uitvoering worden gerealiseerd. Dit versterkt de behoefte die de sector heeft aan een daadwerkelijk fysieke beurs; een behoefte waarvoor vakbeurs GrootGroenPlus zich volledig wil inzetten. Daarom wordt - ondanks de onduidelijkheid die er nu nog bestaat over de mogelijkheden - tóch gestart met de voorbereidingen voor deze bekende najaarsbeurs, die staat gepland in Zundert (NL), van 30 september tot en met 2 oktober.

Na intensief beraad en overleg met de relevante instanties heeft de vakbeurs voor de groensector op 19 juni 2020 een principe-aanvraag voor de vergunning ingediend. Hiermee zou het eventueel mogelijk zijn om een fysiek platform op te zetten, uiteraard volledig aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Omdat de veiligheid van alle aanwezigen hierin voorop staat blijft GGP doorlopend in gesprek met de instanties en houdt zich aan maatregelen en adviezen die worden gegeven. Alle leveranciers zijn bereid gevonden om tot 1 september mee te werken aan een kosteloze annulering wegens Covid-19. Daardoor is er tijd en ruimte voor een juiste en verantwoorde voorbereiding en wil GGP zich inzetten om deze kans voor de sector te benutten. Mocht er na die datum een verbod op vergunningsplichtige evenementen liggen, of mocht er dan een nieuwe golf van besmettingen plaatsvinden, dan zal de 30e editie niet worden verplaatst maar gehouden worden van 6 tot en met 8 oktober 2021.

Veilig aanmelden

De organisatie roept deelnemers op om zich vooral zo snel mogelijk te registreren in verband met het komen tot een aangepaste indeling; vanwege de vereiste aanpassingen is er ruimte voor 175 deelnemers, in plaats van 250. Mocht voor 1 september blijken dat het houden van een fysieke beurs onmogelijk is, dan schuift de deelname automatisch door naar 2021. Aan de aanmelding van 2020 zijn in dat geval voor de deelnemers geen kosten verbonden. 

Door het opheffen van reisverboden is het inmiddels ook weer mogelijk om tussen de meeste landen te reizen; vakbezoekers kunnen zich daarom binnenkort weer online registreren voor toegang, dit jaar wel voorzien van een tijdslot en veiligheidsinstructies.


26-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS